Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Веселі конкурси, співи і спалення дідуха: як Бучанська громада святкує Колодія

Свято Колодія викликає чимало приємних хвилювань, адже це одне з найрадісніших та найсвітліших свят, коли люди проводжають Зиму і радо зустрічають Весну. Недарма в народі кажуть:

“Колодій зиму проводжає, холодне життя кінчає, а за ним Великий піст – аж до літа міст”.

Не дивлячись на зимову погоду, жителі міста зустріли весну радісно та весело, не забуваючи про давні народні звичаї і традиції. За всіх часів Колодія святкували гучно та масово, тому свято було досить масштабним. 

На площі біля Міського Будинку культури школярі Бучанського НВК “Берізка” та кожен мешканець громади мав змогу знайти собі заняття до вподоби та розваги за інтересами, а їх було чимало: ігри, обряди, святкові конкурси, частування та концертна програма. 

На святі лунали пісні вихованки Бучанської школи мистецтв ім. Л.Ревуцького Дарини Дядюн.

Урочистості продовжились спортивними змаганями для дітей громади. «Веселі старти», за словами ведучих свята, не лише спонукали дітей рухатися:

— Вони символізують ще й змагання між зимою та весною. Коли ми складали програму для дітей, намагалися вплести у неї різноманітні українські традиції, образи, прикмети, щоб молодь розвивалася всесторонньо.

Усіх дітей  щедро  частували традиційними стравами – млинцями, які у наших давніх предків символізували жертовний хліб, схожий на небесне світило.