Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Герой АТО, “Мати-Героїні”, турбота про кожного і невідкладна допомога

1 хвилина на читання
Сесія БМР 27.02.2020-Федорук2

Ці теми та інші важливі для громади питання були підняті та розглянуті на засідання чергової сесії Бучанської міської ради.

Перед початком Бучанський міський голова Анатолій Федорук оголосив про значиму подію: Герой АТО молодший сержант Олександр Єрощенко отримав звання  сержанта посмертно.

Мати Героя АТО Єрощенко

Анатолій Федорук вручив почесне звання мамі Олександра Наталії Дубчак.

Всі присутні піднялися зі своїх місць, аби вшанувати пам’ять почесного громадянина Бучі Олександр Єрощенко.

Мати Героя АТО Єрощенко2
Мати Героя АТО Єрощенко3

Нагадаємо, на День Бучі Наталія Дубчак отримала Орден “За мужність” 3 ступеню, який присвоїли Олександру Єрощенко посмертно. Про Героя “БН” писали у номері 39 за 2019 рік,

Згодом Анатолій Федорук оголосив про присвоєння Указом Президента України почесного звання “Мати-Героїня” бучанці Олені Олександрівні Павловській і жительці Гаврилівки Оксані Анатоліївні Кручко.

Мати героїня Павловська3
Мати героїня Оксана Кручко5

Бучанський міський голова привітав Героїнь і висловив слова шани та гордості за жінок, які не лише виховують кожна по п’ять діток, а і діляться своїм добрим серцем із тими, хто цього потребує. Адже Олена і Оксана працюють у територіальному центрі соціального обслуговування БМР.

Сесія БМР 27.02.2020-Федорук
Мати героїня Павловська Кручко

У порядку денному пленарного засідання було заплановано більше 100 питань. До їх розгляду пролунала заява про те, що фракція політичної партії ВО “Свобода” Бучанської міської ради оголосила про свій розпуск. До складу фракції входили Іван Окоєв, Олександр Ямненко, Олександр Животовський Голова фракції Іван Окоєв склав депутатський мандат, оголосив про розпуск фракції та вийшов з партії.

Депутати розглянули бюджетні, фінансові та економічні питання, відділів освіти, молоді та спорту, управління житлово-комунального господарства, медичної галузі, земельні та питання будівництва і архітектури

Медична галузь

На сесії погодили проект рішення про внесення змін до Програми “Розвиток первинної медико-санітарної допомоги населенню на засадах сімейної медицини на 2018-2020 роки”, значимим пунктом рішення є те, що Бучанський  Центр первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) має заключити договір з «Київським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» про надання послуг з невідкладної меддопомоги.

Оксана Джам, головний лікар Центру ПМСД роз’яснила, що мова йде про надання невідкладної допомоги цілодобово. Зараз лікарі первинної ланки медицини забезпечують невідкладну допомогу від 8 до 20 години: на робочому місці, у телефонному режимі із громадянами (терапевти, педіатри і сімейні лікарі та фахівці кул-центру), а також виїзди на місце до пацієнта. Нагадаємо, у минулому році Центр ПМСД отримав у подарунок від Бучанської міської ради два автомобілі, які і дають можливість лікарям швидко дістатися до пацієнтів.

Відтепер із 20 години вечора до 8 години ранку теж будуть надаватися послуги з невідкладної допомоги, оскільки екстренна («швидка», як її називають у народі) не завжди може виїхати. Фінансові витрати за цю послугу бере на себе бюджет Бучанської міської об’єднаної територіальної громади.

Соціальні

Також депутати погодили внесення змін до Бучанської міської програми “З турботою про кожного”, яку доповнено такими заходами:

  • – Проводити відшкодування видатків, пов’язаних з оформленням права власності на житло, земельну ділянку, на якій розташоване житло, сплатою передбачених законодавством податків, зборів, платежів, забезпечених житлом дітей-сиріт;
  • – Проводити ремонт житлових приміщень членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС Героїв Небесної Сотні;
  • – Забезпечити безплатний відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів постраждалим учасникам АТО/ООС у випадку їх лікування;
  • – Забезпечити безоплатний відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів дітям від 0 до 3 років учасників та загиблих в АТО з у випадку їх лікування.