Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Спогади бучанки про окупантів, що жили поруч із місцевими (ВІДЕО)

Олена разом із родиною живе у будинку на вулиці Островського у Бучі – вулиці, яку російські окупанти обрали для свого базування.

Відео цього регіону з рашистськими танками і БТРами у кожному дворі облетіло всі соцмережі. Але як було жителям цих домівок, коли тут жили вороги?

З першого дня, коли окупанти оселилися поруч, Олена намагалась знайти спільну мову з російськими військовими, які з автоматами увірвались у її дім. Вона відчайдушно намагалась пояснити, що українці не просили порятунку.

Він мені каже, що російськомовних в Україні притискають і їх армія прийшла змінити нашу владу. І зовсім мене не чує, що я все життя говорю російською, як і більшість моїх знайомих. Кажу йому, іди запитай усіх мешканців чи ми хочемо, щоб ви нам тут допомагали. Нас у власному житті все влаштовує, це тільки не влаштовує вашого путіна.

Військовий сказав Олені, що має дозвіл стріляти. Це, звичайно, дуже лякало усю родину. Наказав зібрати теплі речі та спуститись у погріб, мовляв, зараз у відповідь на вистріли російської сторони ЗСУ будуть стріляти по мирному населенню.

Звичайно, Олена знала, що українські військові так не працюють. Але розповідає, що танки які стояли біля їхніх будинків, з вечора до ранку постійно стріляли.

Знаходячись у підвалі, Олена з родиною хвилювалась найбільше за дитину, адже їжі майже не було Одного разу їм пощастило, разом з окупантами вони мали змогу набрати води у ТЦ ” Пассаж”, а в аптеці, яку оркі відкрили, взяли дитяче харчування. У сусідньому будинку взяли дрова. Так і пережили окупацію до часу, коли змогли залишити рідну домівку і Бучу “зеленим коридором”.

Хоча Олена і ненавидить росіян, але вважає, що її сім’ї пощастило, бо ті з котрими вона зустрілась, залишили їх живими. З родиною вони змогли виїхати з Бучі та врятуватись. Зараз намагаються відновити життя та мріють повернутись на рідну землю.