Січень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Уникаємо шахраїв при оформленні посвідчення водія

1 хвилина на читання

Сервісні центри МВС радять перевіряти ресурси, де громадяни отримують інформацію та послуги. Особливо наголошують, що досі з’являються повідомлення про купівлю громадянами підроблених посвідчень водія у шахраїв.

Підробки згодом виявляє поліція під час перевірки на дорозі. Або щасливий власник нового документу на право водіння не може їх відобразити в Дії, звертається до територіальних сервісних центрів МВС щодо верифікації документа і дізнається про його фальшивість.

Для уникнення таких випадків сервісні центри МВС модернізували онлайн-сервіс перевірки посвідчення водія.

«Відтепер пошук документа здійснюється не лише за його серією та номером, а й за прізвищем водія. За результатом перевірки ви бачите крім даних посвідчення водія, ще й  перші та останні літери прізвища, імені та по батькові власника документа. Ця новація дозволяє персоналізувати запит. Проте,  залишає конфіденційну інформацію закритою», – роз’яснили в територіальному сервісному центрі МВС у Бучі, із надією, що це нововведення стримає громадян від необдуманих «покупок».

І додатково зауважили: якщо будь-який з критеріїв введений невірно, система повідомить, що «Інформацію не знайдено».

В МВС вкотре наголошують:

Не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державний сервіс завжди має домен «gov.ua» або синю галочку — знак верифікації акаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером: (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Дізнатися новини сервісних центрів MBC – на сайті Головного сервісного центру МВС.