Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Незаконне привласнення каналізаційної насосної станції № 4 у Бучі

1 хвилина на читання

“Ірпіньводоканал” приватизував об’єкт, який знаходився у комунальній власності міста без жодного на те права.

Перший заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправський прокоментував дану ситуацію ІА Погляд Буча, показуючи витяг з держреєстру речових прав про реєстрацію права власності:

«Керівник «Ірпіньводоканалу» подав інформацію до державного реєстратора Гостомільської селищної ради і фактично без жодних правовстановлюючих документів, без жодних рішень органу місцевого самоврядування, на підставі одного технічного паспорту було зареєстровано право власності. Це класичний рейдерський механізм, як відбувається захоплення підприємств комунальної власності. Очевидно, це робиться для того, щоб створити інструмент штучного шантажу. Незаконне захоплення об’єкту комунальної власності, в особливо великих розмірах – це злочин. Тому очевидно, що насосна станція скоро повернеться у комунальну власність міста».

Перший заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправський

Анна Косякевич, заступник директора КП «Бучабудзамовник», прокоментувала ІА Погляд Буча: «Даний об’єкт надзвичайно важливий для Бучі, тому що приймає стоки не тільки Бучі, а й Ворзеля та Гостомеля».

Анна Косякевич, заступник директора КП «Бучабудзамовник»

Нагадуємо, у травні 2019 року, на черговому засіданні Бучанської міської ради, яке провів Анатолій Федорук, депутати одностайно підтримали проект рішення, що пройшло профільні комісії та погоджувальну раду, про створення комунального підприємства «Бучаводоканал» Бучанської міської ради.

Ця подія відбулася в присутності журналістів та жителів громади, які мали бажання бути присутніми на даному засіданні.

Одночасно на сесії затвердили статут КП «Бучаводоканал» Бучанської міської ради

Було вирішено передати новоствореному комунальному підприємству на баланс існуючі мережі централізованого водопостачання та водовідведення та відповідну обслуговуючу інфраструктуру в межах Бучанської міської об’єднаної територіальної громади.

Необхідність прийняття такого важливого рішення постало так як, у місті триває реформування житлово-комунального господарства. Тому, задля ефективного надання населенню об`єднаної громади якісних послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, створення сприятливих умов для технічного переоснащення та модернізації існуючої мережі систем централізованого водопостачання та водовідведення, було прийняте дане рішення, – прокоментував Анатолій Федорук доцільність цього питання.

У дану насосну станцію Буча вкладала бюджетні кошти. Зокрема, на реконструкцію об’єкта лише у 2019 році було виділено майже 3,5 мільйонів гривень.

Наразі Бучанська міська рада вже вжила заходів, щодо скасування незаконного рішення та подала заяву про вчинення кримінального порушення посадовими особами «Ірпіньводоканалу» та державним реєстратором до Ірпінського відділу поліції та прокуратури.