Січень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Не тримайте дітей в будинку, особливо взимку!

1 хвилина на читання

Багато хто з батьків, як тільки починаються похолодання, одразу ж приймають, як їм здається «міри захисту» для власних дітей, зачиняючи їх вдома.

Вони гадають, що якщо діти цілими днями будуть просиджувати в будинку, то так не підхоплять застуду та не захворіють. Однак це хибне твердження. Адже час проведений на свіжому повітрі не тільки якнайкраще впливає на здоров’я дитини, але й покращує емоційний стан. 

Відтак думка лікарів щодо проводження вільного часу на відкритому просторі є одностайною: дуже важливо, щоб дитина проводила хоча б час в день на свіжому повітрі.

Давно відомо, що в будинку, особливо при поганому провітрюванні або при відсутності такого, зосереджується максимальна концентрація шкідливих бактерицидних мікроорганізмів та вірусів, тому шансів заразитися ними набагато більше. Це стосується також шкіл та дитячих садочків.

Дихаючи свіжим повітрям, рухаючись та граючи в рухливі ігри надворі, діти не тільки отримують задоволення, відволікаються від сучасних електронних пристроїв, але й насичують свої легені киснем, який розноситься по всьому організму дитини, пришвидшуючи та поліпшуючи біологічні процеси. Простими словами ви допомагаєте дитині покращувати свій імунітет та здоров’я загалом.

Проводячи час з дітьми на відкритому просторі ви допомагаєте своєму чаду відволікатися від рутинних справ, одноманітного оточення, не дозволяючи, особливо підліткам, закриватися в собі та концентруватися на негативних думках. Не лишнім буде відмітити й те, що природне сонячне світло надзвичайно корисне для людей, так як насичує організм вітаміном D.

Однак йдучи на свіже повітря не забувайте враховувати погодні умови. Адже якщо ви занадто закутаєте дитину, вона може впріти, й в мокрому одязі може дійсно застудитися. В занадто легкому одязі дитина може промерзнути й дійсно захворіти. Тому слідкуйте за відповідністю одежини дитини. Бажано, щоб він був з натуральних матеріалів, не затісний та відповідав показнику температури та погоді загалом.