Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Лідери учнівського самоврядування познайомилися з роботою БМР (ФОТО)

1 хвилина на читання

Лідери-випускники шкіл за власної ініціативи, яку підтримала місцева влада, пройшли ознайомчу практику в місцевому самоврядуванні.

Протягом кількох днів після занять у школі вони знайомилися з роботою таких відділів: економічного розвитку та інвестицій, архітектури та містобудування, земельного, юридичного, міжнародних зв’язків, охорони здоров’я, фінансового управління і Центру надання адміністративних послуг.

Висновок лідерів шкіл:

«Тепер ми знаємо, який тут величезний об’єм роботи. Якщо хтось говорить, що у раді лише каву п’ють, то це точно не так», і додають: «Ми отримали дуже цікаву інформацію, багато нового досвіду, який можна використовувати для саморозвитку».

«Ми як ніхто зацікавлені, щоб ви були успішними, добропорядними громадянами», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук, коли юнаки і дівчата розповідали йому про свої враження від 4-х денної практики.  

Це було не поверхневе, а детальне знайомство, а тому цікаве і корисне для молоді.

Службовці БМР детально розповіли практикантам, чим займаються: від діловодства до нюансів кожного відділу. Показали свою роботу як то кажуть «в полі». Більше читайте у статті на нашому сайті.

  • З міжнародкою молодь приймала іноземні делегації й зробила висновок із почутих слів гостей міста, хто готовий вже зараз допомагати українцям, а хто ще розмірковує.

А ще дізналися про співпрацю з містами-побратимами. Як, наприклад, завдяки подарованим від партнерів автобусам, у громаді змогли запустили муніципальний транспорт. А ще бучанські учні їздили за кордон і знайомилися із їх життям.

  • В архітектурному та земельному відділах ознайомилися із деталізованими планами території, та проєктами їх сучасного та майбутнього розвитку. Відвідали нещодавно відкриту Фабрику-кухню, познайомилися із проєктом індустріального парку BTG.
  • Фінансовий відділ познайомив лідерів самоврядування, як надходять гроші в громаді, куди їх спрямовують, як розподіляють бюджет. Розповіли за податки та яку роль вони відіграють в громаді. Що податки спрямовують до місцевого, обласного, державного бюджетів і на допомогу ЗСУ.
  • З «економікою» познайомилися зі стратегією розвитку громади та різноманітними проєктами, які хочуть реалізувати, щоб покращити життя місцевих жителів.
  • У ЦНАПі молоді люди попрактикувалися бути адміністраторами і надавати послуги відвідувачам. «Було цікаво дізнатися, у кого які функції. Зокрема, працювали на рецепшені ЦНАПу і на місці адміністраторів», – розповіли дівчата Бучанському міському голові Анатолію Федоруку під час підсумкової зустрічі.
  • Щодо роботи юридичного відділу перша думка практикантів: «Думали, що там набагато спокійніше». Одна з майбутніх випускниць, які вже була цікава юриспруденція, після знайомства із БМР зазначила, що в майбутній професії тепер точно не омине міжнародне право.
  • З відділом охорони здоров’я міркували над програмами, які покращать здоров’я і життя наших громадян. Як то «Здорова громада».

“Ми як ніхто зацікавлені, щоб ви були успішними, добропорядними громадянами», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук, коли юнаки і дівчата розповідали йому про свої враження від 4-х денної практики.  

Він розповів про свої позитивні емоції з того, що у майбутньому вони хотіли б працювати у міській раді: «Це дійсно радує, тож очікуємо на нове покоління управлінців, яке зможе внести свіжі ідеї та енергію. Ми готові підтримувати їхні прагнення зробити Бучанську громаду кращою!».