Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Нова модульна станція очистки води буде в Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Модульна станція забезпечуватиме мікрорайон в межах вулиці Тарасівській. Її вже встановлюють. Зараз тривають роботи по реконструкції майданчиків водопровідних споруд.

Модульна станція допоможе забезпечити питною водою місцевих жителів навіть під час блекаутів. Вона проводитиме очистку води із артезіанських свердловин згідно з усіма санітарними нормами ДСанПіну, після чого подаватиме її у загальну мережу.

Про це повідомляє Бучанська міська рада, яка реалізує проєкт в рамах Програми з відновлення України, що фінансується Європейським інвестиційним банком

«Завдяки модульним станціям ми можемо забезпечити людей чистою, питною водою навіть у тих регіонах, де водоканали, водопровідні мережі зруйновані, немає постійної стаціонарної нормальної очистки. Ці станції дуже виручають», – Андрій Клименко, розповів керівник проєктів ТОВ «Діфрано ЮНІОН».

Нині на майданчику прокладають водопровідні мережі для підключення модульної очисної станції.

За словами розробників, завдяки даній технології станція очистки води може працювати атономно. Її продуктивність 30-40 м3 чистої води на годину, максимально від 600 до 800 м3 на добу. Це дозволить забезпечити цілий мікрорайон міста, навіть під час блекаутів.

Подібний проєкт також планують реалізувати у мікрорайоні Склозавод Бучі та у селі Гаврилівка.

Одразу після встановлення необхідного обладнання, її передадуть у користування КП «Бучасервіс».

Наразі є пріоритетом системна робота щодо централізованою водопостачання та водовідведення. Адже, Бучанська громада отримала «у спадок» стару модель водоканалу. Вже розроблена концепція водозабезпечення і каналізування у кожному населеному пункту і в громаді загалом. Є бажання побудувати в Бучанській громаді очисні споруди, й тим самим розвантажити мережу, яка йде через Київ на станцію в Бортничах.

Інші спільні проєкти з ПРООН Бучанської громади

  • Поводженням санітарно-побутовими відходами. У рамках програми закупили сміттєвози для громади. Наразі триває співпраця щодо  переробки залишків руйнацій.

У планах за 5 років реалізувати сміттєпереробний завод, побудувати його за програмою SMARTSITY. Комплекс буде охоплювати не лише традиційні сфери послуг, які включає в себе ця програма, а й систему житлово-комунального господарства: лічильники, датчики, вода, каналізація, тепло, газ, забруднення повітря.

  • Створення нового сучасного амбулаторного реабілітаційного відділення.

За їхньої підтримки планується відкриття такого відділення у Бучанському консультативно-діагностичному центрі. Його роботу буде спрямовано на послуги з лікування хворих різних вікових груп із наслідками інсультів, травм, ортопедичних, неврологічних захворювань, оперативних втручань, які потребують комплексу відновних заходів, а також — ветеранів війни.