Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Із сесійної зали: ордени Героям посмертно Андрію Дзюбенко, Олексію Футимському, Володимиру Кербуту та Миколі Нікітіну (ФОТО)

1 хвилина на читання

56 сесійне засідання Бучанської міської ради розпочалася із урочистої миті – вручили ордени, присвоєні Президентом. Міський голова Анатолій Федорук передав державні нагороди родинам чотирьох загиблих жителів громади.

Четверо Захисників, які самовіддано стали на захист нашої свободи та незалежності, посмертно нагороджені Указом Президента України Володимира Зеленського ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Це Андрій Дзюбенко, Олексій Футимський, Володимир Кербут та Микола Нікітін.

«Від депутатського корпусу, виконавчих структур, територіальної громади висловлюю співчуття. Слова не повернуть найріднішу людину. Та хочу запевнити, Бучанська громада цінує, шанує, поважає, ми вічно пам’ятатимо їх подвиг», – звернувся Анатолій Петрович.

Присутні схилили голови у хвилині мовчання перед пам’яттю і подвигом Героїв. Вони навіки житимуть у наших серцях!

Загалом депутатський корпус розглянув понад 140 важливих питань, зокрема:

  • З бюджету виділили 22,5 мільйони гривень на підтримку ЗСУ. З них 20,5 мільйонів — для закупівлі дронів, засобів звʼязку, РЕБ, зарядних станцій та іншого необхідного обладнання.

Ще 1,5 мільйона гривень — на потреби 3 окрема штурмова бригада та 500 тисяч гривень — для бійців 46 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України.

  • ­Передали у постійне користування земельні ділянки у Бучі для будівництва адміністративної будівлі суду та районного управління поліції. Все у межах реформи децентралізації.
  • Затверджено детальний план території задля включення індустріального парку у Бучі до переліку Мінекономіки.

Згадаймо історію кожного, хто цього дня був удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Андрій Дзюбенко на позивний «Баркас»

Старший солдат Збройних Сил України. Ще у 2014-2015 роках пішов захищати Україну на Донбас. Під час окупації Бучі допомагав місцевим, а  одразу після звільнення – пішов снайпером до лав ЗСУ і служив у 79-й бригаді. Трагічно Ззагинув 24 серпня 2022 року поблизу Мар’їнки. У Героя залишились мати, сестра та племінники.

Із сесійної зали: ордени Героям посмертно Андрію Дзюбенко, Олексію Футимському, Володимиру Кербуту та Миколі Нікітіну (ФОТО)

Олексій Футимський на позивний «Дикий»

Солдат, кулеметник, командир відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону 79-ї бригади. Загинув при виконанні бойового завдання у районі Новомихайлівки Донецької області. У Героя залишилися мама, тато, дружина, донька та син.

Володимир Кербут на позивний «Буча»

Командир стрілецького відділення у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді. Вступив до лав ЗСУ одразу після повномасштабного вторгнення і вирушив захищати кордони України на Донеччину. 7 січня 2023 року трагічно загинув під Бахмутом. У Героя залишилися дружина, син та донька.

Микола Нікітін на позивний «Зяблік»

Солдат, протитанкіст 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. У свої 20 років юний Герой пройшов довгий бойовий шлях: захищав Горенку, Мощун, Бахмут, Кодему, Микільське, Вугледар. Захисник загинув у нерівному бою на Донеччині, прикриваючи відхід поранених побратимів. Без надійного плеча залишились батько, мати та дружина.

Героїчний подвиг наших Захисників навіки залишиться у серцях українців. Пам‘ятаємо кожного. Вічна слава Героям!