Лютий 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі відкрили простір для людей з інвалідністю (ФОТО)

Громадська організація «Група активної реабілітації» відкрила офіс для людей з інвалідністю, які мають ушкодження спинного мозку.

Керівник ГО «Група активної реабілітації», член міжнародної ради реабілітації Віталій Пчолкін розповів, що основна функція нового офісу – координація, надання людям з інвалідністю якісних послуги поза медичними установами. Також плануються різні програми, табори, воркшопи.

«В цьому офісі ми працюватимемо над тим, щоб розвивати послуги в громадах», – сказав на відкритті пан Віталій Пчолкін.

Розвивати послуги в громаді, мета їх діяльності. А щоб якісні послуги могли отримувати всі, мають бути дотримані умови безбар’єрності.

Це завжди було важливо, та зараз ще і підтримка наших Захисників. Воїни, після тяжких поранень, набувають статус людини з інвалідністю.

Членкіня ГО Уляна Пчолкіна, яка має досвід активної громадської діяльності у всеукраїнських та міжнародних організаціях, роз’яснила задачу: активізувати людину з інвалідністю. Щоб вона змогла зрозуміти, що з нею.  Змогла облаштувати своє життя, змогла працювати – повернутися до життя!

«Зараз набагато більше людей отримують інвалідність, особливо багато військових. Вони мають не випасти із життя, – наголосила пані Уляна. – Якісні медичні реабілітаційні послуги на етапі лікування будуть належними. А те, чим вони будуть займатися далі, це питання». 

Людина з інвалідністю має повертатись в соціум, адже інвалідність – це не вирок! 

До речі, членами ГО «Група активної реабілітації» є 39 людей, з яких 36 пересуваються на кріслах.

Олексій, який працює в цій організації та має інвалідність, зазначив:

«Це дуже добре для комунікації людям, в яких є якісь проблеми. Є куди прийти, вони знають до кого звернутись, щоб спробувати вирішити ту чи іншу проблему».

У новому просторі можна отримати консультації, відповіді на свої питання, навчання, допомогу в юридичному супроводі та працевлаштуванні. Також аудит житла – пристосування помешкання до повернення туди людини, яка отримала травму.

Радниця – уповноважений Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна теж завітала на відкриття.

Посадовиця взяла участь у дискусії, до якої долучилися активні місцеві жителі, які також бажають розвивати безбар’єрність у громаді. Вона відмітила професіоналізм ГО «Група активної реабілітації», члени якої долучилися до багатьох всеукраїнських та міжнародних проєктів.

«Дуже щаслива, що у Бучі є такі висококласні експерти. Вони консультують сьогодні багато національних проєктів, які відбуваються в Україні і дуже приємно, що зараз їх починають більше цінувати у власній громаді і що вони будуть долучені до тих процесів перетворення, які плануються найближчим часом у Бучі в питанні безбар’єрності», – акцентувала Тетяна Ломакіна.

На зустрічі також були присутні секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський і заступниця Бучанського міського голови Аліна Саранюк, які запевнили, що будуть всіляко сприяти, щоб Бучанська громада стала простором безбар’єрності.

Єлизавета Тищенко

Ірина Левченко