Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Які фільми та серіали знімали в Бучі?

1 хвилина на читання

Буча стала відомою на увесь світ, нажаль, саме через трагічні причини – під час окупації міста навесні 2022-го року, багато бучанців загинуло внаслідок свавілля російських військових. Ці події отримали висвітлення і в сфері кінематографії – катування в Бучі стали основою однойменного драматичного фільму «Буча» – сюжет майбутньої кінострічки розповідає про людину, яка в Бучі власними силами врятувала сотні місцевих. Фільм заснований на реальних подіях – головним героєм історії виступає Костянтин Гудаускас – громадянин Казахстану, який під час окупації евакуював з Бучі більше 200 осіб.

Але фільми в Бучі знімаються не лише для того, щоб показати військові злочини росії. Ще до початку повномасштабної війни наше місто неодноразово виступало знімальним майданчиком для українських серіалів та фільмів, а подекуди і для зарубіжного кіно!

Де саме можна побачити рідні вулички міста, ви дізнаєтеся далі.

Буча в фільмах та серіалах

Наше місто зʼявлялося в кінематографі безліч разів – від епізодичної появи до повноцінного місця зйомки. Але, нажаль, автори фільмів не завжди вказують, де саме їх стрічки зняті – десь це може звучати як «на Київщині», подекуди – «під Києвом». Але нам все ж вдалося знайти конкретні фільми та серіали, сцени яких знімалися в Бучі. І ми презентуємо Вам п’ять найцікавіших прикладів, де ви обовʼязково впізнаєте рідне місто! Читайте до кінця, бо останній пункт вас здивує!

Розпочинає наш перелік третя частина вже культової кінокомедії «Скажене Весілля», яку знімали на Київщині

Тут Буча фігурує в кількох епізодах фільму, з яких найбільше вирізняється сцена, знята біля Центрального будинку культури за адресою вул. Пушкінська 61в.

«Скажене весілля 3» знову розповідає про сімʼю Сердюків, де на цей раз вже наймолодший з синів, Захар, влаштовує третє «скажене весілля», беручи в дружини екзотичну дівчину Раду – дочку циганського барона. Куди ситуація заверне далі – дивіться у фільмі.

Наступним є серіал «Обман» (2018)

Це любовна мелодрама, яка розповідає про те, яким оманливим може бути кохання – головний герой Антон вирішує кардинально змінити власне життя, подзвонивши своєму першому коханню – дівчині Ользі, яка зраділа, що зможе покинути остогидле їй рідне місто, але не була готова дізнатися про таємниці коханого.

Буча фігурує тут мимоволі – на одному з кадрів можемо бачити наш рідний вокзал, на якому назва змінена на «Вознесенку».

Ще одну цікаву видозміну звичної бучанської місцини можна побачити у серіалі “Хостел” (2019)

На цей раз в незвичному антуражі можемо бачити рідну міську раду, яка перетворилася на Київську обласну лікарню!

Молодіжний серіал “Хостел” розповідає про курйозні ситуації, які трапляються в житті людей, що зібралися під одним дахом у столиці країни.

Без уваги не залишається і Лісова Буча.

Тут українська компанія Ivory Films зняла серіал “Доньки” (2020). За сюжетом подружжя Ахоніних – Віктор та Поліна, чекають на дитину. І коли нарешті Поліна народжує дівчинку, під час перебування в лікарні вона бачить, що її сусідка по палаті відмовляється від власної новонародженої дочки. Поліна вмовляє чоловіка взяти дитину та виростити її як рідну. В день виписки Віктор, і жінка з дочками залишається сама. Вже в дорослому віці одна з дівчат дізнається, що вона прийомна – саме в цей час на зв’язок виходить справжня матір, яка тільки-но приїхала з-за кордону.

Деякі сюжетно важливі сцени серіалу відбуваються всередині та ззовні елітного будинку, розташованому у Лісовій Бучі за адресою вул. Антонія Михайловського 10. Місцеві точно впізнають рідну вулицю та знайомі фасади будівель.

Закінчуємо наш перелік цікавинкою – виявляється, що в Бучі знімали зарубіжне кіно!

Йдеться про британський бойовик «Холодна кров» (2019) режисера Фредеріка Петіжана, де головну роль зіграв відомий французький актор Жан Рено. У фільмі наше місто зʼявляється як один зі знімальних майданчиків – в одному з епізодів фільму ми можемо побачити діалог між персонажами, який відбувається на бучанській АЗС UPG, розташованій на вул. Шевченко 4а.

Виходить, що Буча стала місцем зйомок не лише української, але й зарубіжної кінематографії. І це було ще до світового розголосу про події в Бучі – т в свою чергу показує, що місто є активним учасником культурного фронту України. Це те, чим по справжньому може пишатися Бучанська громада!

Антон Криворучко