Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Допомога: теплі речі і побутова техніка у модульні містечка

1 хвилина на читання

Жителі модульних містечок Бучанської громади отримали гуманітарну допомогу від  UNHCR Ukraine – Агентством ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) за підтримки та спільної співпраці Управління соціальної політики та Благодійного фонду «Право на захист».

Цього разу благодійники передали теплі речі й побутову техніку. Ми інформували, що у Бучанській громаді зросла кількість ВПО, відтак і жителів місць компактного проживання збільшилось, тож була потреба у такій допомозі.

Подарунків було дуже багато.

Кожна родина отримала теплі ковдри,  спальні мішки, ліхтарі з сонячними батареями, термоси, розбірні ліжка, матраци, гігієнічні набори та посуд.

Та найбільше жителі містечок раділи подарованій побутовій техніці. Отримані додаткові пральні машини, електрочайники, мікрохвильові печі, електроплити додадуть більш комфортних умов проживанню.

Для молодих мам з маленькими дітьми, що мешкають у модулях, такі подарунки стали приємною несподіванкою. Тепер у них буде більше часу, який вони зможуть приділяти малечі.

Окрім того, благодійний фонд «Право на захист» розташував тимчасовий куток з юридичної консультації.

Значна кількість людей отримала поради щодо компенсацій за зруйноване житло та державні виплати ВПО. А також, інформацію куди звертатися людям вразливих категорій, які мають  проблеми зі здоров’ям.

Як розповіла начальник Управління соціального захисту Ірина Пасічна, скористатися допомогою благодійників змогли родини з двох модульних містечок у Бучі, та незабаром допомога приїде для мешканців містечка у Ворзелі.

Ірина Пасічна подякувала представнику БФ “Право на захист” Ірині Голубєвій за співпрацю, підтримку та допомогу жителям Бучанської громади й внутрішньо переміщеним осіб, які тут оселилися.

 Благодійний фонд «Право на захист» – 

це провідна правозахисна українська організація, що постійно надає  матеріальну, правову ї психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям, постраждалим від російської агресії.

Спеціалісти цього фонду постійно відвідують міста компактного проживання, здійснюють опитування, спілкуються із мешканцями та місцевою владою аби визначити головні потреби переселенців.