Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Мироцькому встановили нову модульну котельню (ФОТО)

1 хвилина на читання

У селі Мироцьке Бучанської громади відбулося відкриття нової модульної котельні, яка забезпечить теплом школу, дитячий садочок, старостат, три житлові багатоповерхівки, а у планах ще і медичну амбулаторію та будинок культури.

Її встановили замість старої, пошкодженої і морально застарілої котельні завдяки спільному проєкту компанії Coca-Cola  та Українського Червоного Хреста.

На подію завітали заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук, Координатор напрямку Відновлення Українського Червоного Хреста Микита Ільїн, директор з корпоративних зв’язків і сталого розвитку Кока-Кола Беверіджиз Україна Андрій Бублик і в.о. старости Мироцького старостинського округу Тетяна Сашко.

Заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук наголосив, що це нагальна і важлива підтримка, адже зараз багато підприємств на території громади зруйновані, надходжень у місцевий бюджет майже немає, відтак фінансовий ресурс обмежений.

«Нова котельня оснащена сучасним обладнанням, досить економічними насосами, двома котлами кожен по 500 кВт. Може працювати в автоматичному режимі, тобто не потребує цілодобового догляду. Саме обладнання досить енергоефективне, економічне. Це заощадить на виробництві теплового носія», – розповів про переваги нової котельні пан Чейчук.

Координатор напрямку Відновлення Українського Червоного Хреста Микита Ільїн розповів, що обрали Мироцьке відповідно до запиту Бучанської громади, адже село зазнало значних руйнувань від обстрілів ворога.

«У Мироцькому соціальні об’єкти та житлові будинки живляться від застарілої котельні. Є великі втрати тепла. Також вона у аварійному стані, тож за кілька років її просто не стане», – зазначив пан Микита.

Також він ознайомив присутніх з характеристиками нової модульної котельні, яка працює на природному газі й, як альтернатива, на дизельному паливі. Її потужність 1 кВт, вона не потребує окремої будівлі. Та головною перевагою є її мобільність.

Директор з корпоративних зв’язків і сталого розвитку компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна Андрій Бублик поділився як з’явилася ідея про таку допомогу і скільки коштів знадобилося на реалізацію цього проекту. Він зазначив, що впродовж вересня-жовтня у різні територіальні громади країни відправлено 37 мобільних котелень. Враховуючи додаткові запити на допомогу було замовлено ще 8 мобільних котелень. Котельні виготовлені українським виробником на замовлення Українського Червоного Хреста за фінансової підтримки компанії Coca-Cola, загальна інвестиція у проєкт становить близько $3,5 млн.

Такі модульні котельні надані для громад, які зазнали більше руйнувань критичної інфраструктури.

Слова щирої подяки за «теплий» подарунок висловила Тетяна Сашко. Вона особисто подякувала всім, хто доклав сил до сучасного проєкту.

Котельня, яку встановили на ділянці біля місцевої гімназії не аби як порадувала директорку освітнього закладу Олену Гриценко.

Фахівчиня, вихователь за покликанням не стримується від емоцій. Вона вже планує влаштувати для своїх школярів майстерні, тож діти отримають нагоду реалізувати свої мистецькі здібності на гуртках. Зростатиме нова нація майбутнього, нація талановитих громадян. А намальована цитати з вірша Ліни Костенка «Крила» біля кабінету директорки буде їх на це надихати:

«А як же людина? А що ж людина?

Живе на землі. Сама не літає.

А крила має. А крила має!»