Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Відкрили оновлене приміщення амбулаторії № 1 де приймають діток (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучі створили оновлене, комфортне приміщення амбулаторії, де ведеться прийом здорової дитини до трьох років та знаходиться пункт щеплень.

Цю частину амбулаторії №1 на бул. Богдана Хмельницького відремонтував  Міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям при ООН (UNICEF). Благодійники не лише відремонтували, а і закупили все необхідне обладнання та устаткування.

«Це одна із перших амбулаторій, яку ми відновили, для того, щоб батьки з дітьми отримали не просто якісну послугу, а і безпечну: інфекційний контроль у психологічно легких і приємних умовах, – розповів Ігор Кацитатдзе, спеціаліст з охорони здоров’я UNICEF в Україні.»

Бучанський міський голова Анатолій Федорук подякував партнерам за важливий внесок для громади й висловив переконання, що це не останній спільний проєкт.

“До того ж сфера медицини у громаді — це ключовий пріоритет у розвитку на наступний рік”, – зазначив Анатолій Петрович..

Ми пройшлися приміщенням після ремонту: кімната імунізації, кімната здорової дитини, просторий хол зі зручними лавками, є окрема зона вигодовування дитини. Зручно і гарно.

«З командою UNICEF було гарно співпрацювати, адже маємо спільне розуміння, що це робиться для людей, – наголосила директорка Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Джам. – З такими проєктами у нас щасливі і працівники, і батьки діточок».

На приємну подію завітав перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дуброва.

Дякуючи всім за проведену роботу, він розповів, що Міністерство охорони здоров’я ставить перед собою цілі – відбудувати і зробити медицину кращою, ніж вона була до повномасштабного вторгнення. І зміни у Бучанській амбулаторії – яскравий приклад, як потрібно працювати.

«Дійсно, ми змінюємо підходи. Міняємо ставлення до пацієнта і відношення до того, яка якість медичної допомоги повинна бути».

Перший заступник міністра поспілкувався з командою патронажного спостереження за дітьми. Нагадаємо, цей проєкт діє у громаді з травня. Зараз вони вже опікуються 28-ми родинами з немовлятами, й впевнені, що цим задоволені як батьки, так і лікарі.

Сергій Дуброва подякував персоналу і наголосив, що від них належить реалізація цією концепції.

Після урочистої події пан Дуброва також оглянув Ворзельську амбулаторію, яку відкрили оновленою восени минулого року.