Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Дацик» – захисник із Бучі отримав відзнаку «Золотий хрест»

1 хвилина на читання
Дацик1

Військовослужбовець Олег Даценко на псевдо «Дацик» отримав нагрудну відзнаку від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. 

Дацик2

Він не носив форму та не тримав у руках зброю до початку повномасштабної війни росії проти України. 32-річний Олег пішов до війська у жовтні, бо хотів боронити Україну разом зі своїм старшим братом, який теж воює у складі ЗСУ. 

До Великої війни він продавав та ремонтував автівки у Бучі. Всю окупацію чоловік був у рідному місті та на власні очі бачив звірства росіян.  І коли запропонували у військкоматі посаду водія відразу погодився та з часом попав у розвідгрупу. 

Вдень та вночі Олег разом із побратимами з підрозділу «Крила» 3-ї ОШБр за допомогою безпілотних авіаційних комплексів шукають та знищують разом із артилерією позиції росіян на Бахмутському напрямку.

Дацик4

Нещодавно Олег разом із хлопцями впродовж доби за допомогою «пташки» вистежили та знищили 4 танки. 

Як розповідає мама Ганна, старший син Євген, про якого ми нещодавно розповідали, 2 роки був в АТО і з початком повномасштабного вторгнення знову служить у ЗСУ, тому менший брат пішов слідом за ним. На зв’язок сини, каже жінка, виходять самостійно, часом телефонують, частіше переписуються через мобільні додатки.

«Ми старалися виховувати синів, щоб не були у поганих компаніях. З чоловіком вкладали у них всю душу. Я не могла заборонити їм не йти воювати і залишитися з нами. Це навіть не обговорювалося. І кожного разу коли Євген приїздив додому у відрядження, я розуміла, що Олег рано чи пізно теж піде у ЗСУ», – говорить мама хлопців.

Дацик3