Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фабрика-кухня запрацює уже в листопаді (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Зробити набагато якіснішим харчування дітей у Бучанській громаді стане можливим завдяки фабриці-кухні.

Унікальність цього проєкту в тому, що він охоплює три громади. Фабрика-кухня забезпечуватиме обідами вихованців освітніх закладів Бучанської, Немішаєвської та Бородянської громад. Громад, які пережили окупацію рашистами у 2022 році. Тож зараз це питання тут на часі.

Як повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук, відповідно до графіку виконання робіт і забезпечення всіх технологічних рішень фабрика-кухня має розпочати функціонування у листопаді.

«Ми прагнемо для наших дітей найкращого», – наголосив Анатолій Петрович.

Щодня тут готуватимуть більше 10 тисяч порцій гарячих обідів для наших дітей. Технологічні рішення дозволяють забезпечити якість. Щойно приготована їжа швидко охолоджується і доставляється до закладів. Там розігрівається у встановлених пароконвектоматах й подається дітям. При таких технологіях зберігаються поживні речовини продуктів.

Також паралельно тривають ремонтні роботи і встановлення необхідного обладнання у закладах освіти громади.

Основні переваги фабрики-кухні:

  • якісні та корисні обіди для дітей,
  • економія у енергетичному плані,
  • нові робочі місця,
  • належно забезпечені умови праці.

Також концентрація приготування в одному місці – на фабриці кухні, дає економію у довгостроковій перспективі. Адже будь-яка школа, побудована в 60-70 роках минулого сторіччя, потребує оновлення і модернізації харчоблоку.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Нагадаємо, будівництво пілотної фабрики-кухні саме в Бучі ініціювала Перша леді України Олена Зеленська, яка опікується реформою шкільного харчування. У квітні на місці майбутнього харчового хабу стартувало будівництво, а перший ківш землі заклав бізнесмен Говард Баффет, який взяв на себе всі витрати по проєкту. Цей захід відвідали пані Зеленська, яка є ініціаторкою реформи шкільного харчування, та заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.