Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фахова допомога – мобільна бригада психологічної та соцпідтримки (ФОТО)

1 хвилина на читання

Мобільна бригада психологічної та соціальної підтримки благодійної організації «Надія і житло для дітей» здійснює соціальний та психологічний супровід родин, які потрапили в складні життєві обставини, а також дітей-сиріт, дітей-інвалідів, родини ВПО – сім’ї, у яких є діти до 18 років і фахівці виявляють чи загрозу для життя і здоров’я дитини, чи втрату когось із родини, інші складні випадки.

На арт-події журналісти БН поспілкувалися з керівником мобільної бригади у Бучанській громаді благодійної організації «Надія і житло для дітей» Галиною Фидонюк.

«Це супровід родин протягом трьох місяців, – розповідає пані Галина. – З ними працюють психологи, якщо є потреба – реабілітолог».

«Надія і житло для дітей» співпрацює з Управлінням соціальної політики БМР та Бучанським центром соціальних послуг та психологічної підтримки БМР і спільно виявляють ті родини, що зараз потребують допомоги за ресурсами БО. У сім’ю, яку потрібно взяти під опіку, приїжджає мобільна бригада, оцінює потреби, як саме організація може її підсилити, а також з’ясовує, чому родина потрапила у складні життєві обставини.

«Наша задача: знайти сильну життєву сторону, допомогти її розвинути, підсилити, щоб люди змогли надалі бути в ресурсі й жити краще», – розповідає Галина Фидонюк.

Мобільна бригада може супроводжувати на медичне обстеження, оплатити якусь послугу, чи допомогти з придбанням будівельних матеріалів або побутової техніки тощо. У кожному випадку потрібна своя підтримка, яка стане соломинкою для сім’ї й допоможе вийти зі скрутного становища.

Раніше бучанці могли вже познайомитися з фахівцями «Надія і житло для дітей», коли вони реалізовували спільно з ЮНІСЕФ точку «Спільно» і проводили там консультації. За рік роботи охопили понад 1,5 тисячі осіб – дітей і їхніх батьків. Зараз перекваліфікувалися на глибшу допомогу сім’ям.

«Коли я бачу, що це діє – це підсилює, хоч яким би ти стомленим був», – зізнається пані Галина.

До команди входять два психологи, реабілітолог, два соціальні фахівці і керівник, яка також займається рекрутингом (впровадженням – ред.) сімейних форм виховання в громаді. Адже БО також підтримує патронатні родини і дитячі будинки сімейного типу. Політика організації – орієнтація на дітей. Саме тому, щоб підсилити становище дітей, потрібні сімейні форми виховання. Особливо під час війни.