Квітень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Соціальний ЦНАП – зручно, комфортно і все в одній будівлі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Центр надання адміністративних послуг соціального характеру перезапустили.

Відтепер працівники Управління соціальної політики (УСП), а також сервісного центру пенсійного фонду приймають громадян у просторому приміщенні, яке після реконструкції будівлі на бульварі Хмельницького 5/5а облаштували для зручності наших мешканців.

На вході відвідувачів зустрічає адміністратор Управління, який направить до вільного соціального працівника чи фахівця пенсійного фонду. Також започаткована електронна черга. Є ігрова кімната для маленьких відвідувачів, поки їх батьки будуть спілкуватися із фахівцями.

«Пріоритетом нашої діяльності є надання якісних адміністративних послуг, вчасне та оперативне обслуговування мешканців громади із застосуванням сучасних технологій, як програмний комплекс «Соціальна громада» і Єдина інформаційна система надання соціальних послуг», – акцентувала начальник Управління соціальної політики Бучанської міської ради Ірина Пасічна.

Тут ви отримаєте всі види адмінпослуг соцхарактеру: пільги, субсидії, державні соціальні допомоги, як, наприклад, при народжені дитини, отримання гуманітарної допомоги, послуги для пенсіонерів та внутрішньо переміщених осіб….

«Сьогодні ми презентували для працівників Пенсійного фонду України реалізацію пілотного проєкту в нашій громаді – єдиного фронт-офісу щодо отримання соціальних послуг та у сфері пенсійного забезпечення. Це максимально зручно, адже людина може отримати всі послуги в одному місці», – розповів заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько.

Інколи для отримання соціальної послуги потрібно взяти довідку з пенсійного фонду, чи навпаки. Раніше наші жителі бігали між різними адресами. Тепер все можна отримати в одному місці.

Зараз у Бучанській громаді зареєстровано 15900 пенсіонерів, близько 9 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Є громадяни, які потребують піклування, малозабезпечені родини тощо. Щодня до УСП звертається близько 100 місцевих жителів, а також до 70 відвідувачів пенсійного фонду. Тож новий фронт-офіс – це зручності для багатьох людей.

Дякуючи, що їх прихистили у новій ошатній залі, заступник начальника ГУ ПФУ у Київській області Галина Чопик зазначила: «Тут є наближення до громадянина з послугами».

Начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов зазначив, що Буча – місто, з якого завжди брали приклад. Зокрема згадав, що саме у наше місто привозили всіх керівників пенсійних фондів України для обміну досвідом. І не лише сервісного центру пенсійного фонду, а і Управління соціальної політики.