Жовтень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Посол Данії і депутат їх Парламенту – у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен і депутат Парламенту Данії, голова комітету з питань ЄС Єва К’єр Хансен відвідали Бучу.

Вони побували у Храмі Святого Апостола Андрія Первозваного на місці масового захоронення громадян, вбитих під час окупації. Також ознайомилися з трагічною історією бучанців, які опинилися під рашистською навалою, і подивилися присвячені цій темі виставки у ArtGalery.

Важливо, що міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод під час засідання Генеральної асамблеї ООН оголосив про запуск проєкту під керівництвом Данії на підтримку збору доказів злочинів, скоєних в Україні.

Особисте знайомство із тим, що сталося у Бучі, у якій найбільше зі всієї Київщини рашисти вбили мирних жителів – підтвердження ініціативи, про яку Данія повідомила світові.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Бучу відвідав розвитку Данії та міністр співробітництва Скандинавських країн Флеммінг Мьоллер Мортенсен: Міністр Данії у Бучі: «Європа з вами, Данія з вами!» (ФОТО) | (buchanews.com.ua)

Довідково

Данська організація громадянського суспільства DIGNITY очолить проєкт, який фінансується Міністерством закордонних справ Данії на 1 мільйон доларів США. Українські громадські організації отримають підтримку в зборі та зберіганні доказів задля передачі їх до українських правоохоронних органів та Міжнародного кримінального суду (МКС). Докази стануть частиною розслідування злочинів. Ініціатива також буде зосереджена на належному ставленні до жертв і свідків, щоб уникнути повторного переживання потенційної травми.

 DIGNITY – Данський інститут проти тортур – це данська неурядова організація, яка бореться з тортурами в понад двадцяти країнах світу. DIGNITY стала партнером Харківської правозахисної групи (ХПГ), однією з найавторитетніших правозахисних організацій в Україні.