Вересень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Подарунки і відновлення школи мистецтв у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Бучанська дитяча школа мистецтв імені Левка Ревуцького отримала подарунки – нові сучасні інструменти, які дуже сподобалися її вихованцям і вчителям.

Організація help alliance від Lufthansa Grup, німецька ініціатива #WeAreAiiUkrainians  і Український Благодійний фонд BGV оголосили про початок роботи по ремонту та оновленню закладу. Ще й приїхали на зустріч з дарунками – віолончель Leonardo, акордеон Weltmeister, гітари Sahado Cortez, цифрові фортепіано Orla, цифрові піаніно Yamaha.

Заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська підкреслила, що сьогодні ми говоримо про школу мистецтв, про музику, художній напрямок. І це… через півроку після окупації.

«Нам дуже важливо у відродженні міста після пережитого відчувати підтримку також і у школі мистецтв, – сказала пані Михайлина. – Це неймовірна історія. З одного боку боротьба на фронті. З другого – розвиток талантів. Вірю, що результатом нашої співпраці стане школа, яку ми бачимо у своїх мріях».

Керівниця благодійного фонду BGV Надія Стечишина розповіла про початок співробітництва із Бучанською громадою. Партнери хотіли допомогти дітям України, щоб вони психологічно відроджувалися і відчували смак до життя через мистецтво. І саме Буча найактивніше відгукнулася.

Тож невдовзі дитячий заклад мистецтв отримає нове відродження. До речі, одна із частин проекту, що мають реалізувати, – інклюзивність. Щоб діти, які постраждали чи які особливі, теж мали змогу навчатися у школі мистецтв.

Навзайм талановиті вихованці підготували для гостей свої улюблені твори, які виконали на нових інструментах.