Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Декларація про дружбу між Бучею та Катовіцею (ФОТО)

1 хвилина на читання

Відсьогодні центр Сілезького воєводства – місто Катовіце, стало ще одним містом-побратимом Бучі.

Важлива подія – підписання Декларації про дружбу, відбулося у Бучі в міській раді. Президент міста Марцін Крупа та члени делегації на запрошення міського голови Анатолія Федорука відвідали наше місто.

«Досвід Катовіце щодо реалізації індустріального парку дуже корисний. Для нас Катовіце – це приклад розбудови точок розвитку економічного потенціалу, а яскравим підтвердженням цього є проведення у червні нинішнього року 11 Всесвітнього форуму міст, у якому взяли участь представники й Бучанської громади», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Співпраця між муніципалітетами Сілезьким і Бучанським триває не один рік і є дуже тісною. І це ми особливо відчули у час повномасштабного вторгнення росії в Україну. Польські друзі прихистили наших переселенців, надали нам гуманітарну допомогу після деокупації громади. Підтримку відчуваємо постійно.

Дякуючи за запрошення, Марцін Крупа розповів ціль приїзду у Київ і Бучу:

«Незважаючи на ті руйнування після окупації, які ми побачили, міста наповнені бадьорими усміхненими людьми, готовими до відновлення. Ми побачили, що допомога, яку ми даємо, необхідна. І будемо переконувати Європу і надалі вас підтримувати».

Він зазначив, що в Катовіце тема України при розмовах економічних чи політичних завжди знаходиться на порядку денному:

«Прагнемо допомагати, щоб Україна стала економічно незалежною».

Анатолій Федорук вкотре наголосив на важливості нашої спільної перемоги, адже війна триває на Сході Європи, а українці виборюють право на вільне і демократичне життя.

«Наша співпраця продовжиться і буде позначена важливими напрацюваннями у різних галузях. У цьому – жодного сумніву, а тому реалізація спільних проектів у нас попереду», – додав мер Бучі.

Члени делегації побували у Храмі Святого Апостола Андрія Первозваного, а також у модульному містечку біля школи № 3. Його жителі пригостили гостей свіжоспеченими пиріжками. І відвідали зруйновану рашистами Бородянку.