Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
13.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ремонти освітніх закладів – відновлення, облаштування укриття (ФОТО)

1 хвилина на читання

«Ставимо собі за мету: всі освітні заклади мають прийняти дітей першого вересня – і малят дошкільного віку, і учнів шкіл», – акцентував начальник відділу освіти Олег Цимбал.

Під час бойових дій із армією держави-агресора на території Бучанської громади пошкоджено 24 освітні заклади із 33.

Як повідомив Олег Цимбал, проведені обстеження, складені акти пошкоджень.

«Основні роботи, які важливо виконати до першого вересня – це заміна дахів, вікон, ремонт систем опалення та підготовка об’єктів укриття, аби розпочати навчальний процес», – розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Керівник відділу освіти повідомив, що укладені необхідні договори, відбувають необхідні фінансові процедури, і за рахунок державних і спонсорських коштів вже приступили до ремонтних робіт навчальних закладів.

Паралельно тривають косметичні ремонти в усіх без виключеннях освітніх закладах, до яких долучилися не лише вихователі, а і батьки діточок. Тож на початок осені будуть оновлені кімнати, класи, коридори, актові і спортивні зали дитсадочків і шкіл.

«Зробити треба багато, а тому окрім коштів місцевого і державного бюджетів, залучаємо кошти благодійних фондів, – проінформував Анатолій Федорук. – Дякую їм за цю допомогу, а також педагогічним колективам, батьківським комітетам. Тільки об’єднавши зусилля,  зможемо вчасно розпочати новий навчальний рік».

У школі № 3 ремонтують покрівлю та підвальне приміщення. Роботи по відновленню будуть фінансуватися за рахунок державних програм. А також підтримують благодійники: фонд “Children”.

У Блиставицькій школі № 6 і Бучанській школі № 5 відновлюють дах, міняють вікна та систему опалення. У цьому нашій громаді допомагає американська організація Global Empowerment Mission (GEM).

Працюють у трьох напрямках:

  • Відновлення закладів, які постраждали;
  • Поточні ремонти – фарбують, білять, тощо;
  • Відновлення об’єктів укриття.

Щодо облаштування укриття

Будуть залиті бетоном підлоги, де це потребує. Також працюють над забезпечення електропостачання у тому числі і автономного за допомогою генераторів. Проведення телефонного зв’язку і мережі інтернет. Забезпечення необхідним інвентарем: меблями, вогнегасниками, аптечками – всім необхідним.