Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
10.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сенатори США у Бучі: робимо все можливе для підтримки України (ФОТО)

Бучу відвідали сенатори США Річард Блюменталь та Ліндсей Грахам у супроводі радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко.

Після ознайомлення із фотовиставкою, та розповіді про звірства, які пережили бучанці під час окупації військами рф, американські політики запевнили, що роблять усе можливе, щоб Україна відчувала підтримку. І не лише у  постачанні зброї, а і гуманітарну, а також психологічну допомогу.

Під час відвідування Храму Андрія Первозванного Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про звірства російської армії у громаді під час окупації. Як роздягали чоловіків і перевіряли наявність татуювань. Катували, вбивали мирних людей, розстрілювали просто на вулиці чи у автомобілі, навіть не звертаючи увагу, що там були діти. А також про те, що у рашистів були заздалегідь віддруковані списки із політиками, депутатами, керівниками міської ради, учасниками Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, і людей, причетних до ЗСУ. Цих людей розшукували, переслідували.

Дії рашистів свідчать про геноцид проти українців. І це добре відчули на собі бучанці, що були в окупації цілий місяць, який здався роком.

«Щоб зло не ширилися світом, має бути військовий трибунал», – зазначив Анатолій Федорук.

Антон Геращенко додав, що зараз вже встановлені всі військові командири, що були у Бучі. Вони знали, що їх солдати вбивали мирних жителів, і не зупиняли їх. За ці злочини має обов’язково бути відповідне покарання.

Річард Блюменталь та Ліндсей Грахам переконані, що Україна повинна зберегти свій суверенітет, і здобути перемогу над агресором за допомогою міжнародної підтримки.

Нещодавно у Пентагоні повідомили, що Україна вже отримала від США військової допомоги на понад $6,3 млрд, а посол США в Україні Бріджит Брінк під час свого візиту у Бучу і зустрічі з Анатолієм Федоруком заявила, що Вашингтон робить усе можливе, аби якнайшвидше надати Києву всю необхідну зброю та допомогу.

Наприкінці Анатолій Петрович подякував сенаторам США за підтримку.