Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Український народ проявив велику стійкість», – прем’єр Ірландії (ФОТО)

1 хвилина на читання

Прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін відвідав Храм Святого Апостола Андрія Первозванного у Бучі.

Міський голова Анатолій Федорук розповів про те, як громада пережила окупацію, які злочини коїли рашисти у відношенні до мешканців, яких катували, вбивали, спалювали.

­- Чим завинили мирні жителі? Від рук російських військових у громаді загинули 9 дітей, – наголосив Анатолій Петрович.

Пан Міхал Мартін поцікавився, як Збройні сили України чинили опір. І міський голова розповів про те, що українська армія, боронячи рідну землю, робила все від них залежне, щоб не постраждало цивільне населення. Хоч російська техніка стояла у дворах, у притул із будинками, де жили люди.

Анатолій Федорук розповів, що громадян використовували як заручників. Особливо у мікрорайонах де базувалися окупанти. Навіть під час «зелених коридорів» жителі тієї місцевості не могли виїхати.

Також окремо пан Мартін поцікавився про руйнування житла та інфраструктури, які зазнала наша громада.

Настоятель Храму Отець Андрій, підтверджуючи звірства рашистів, показав урядовцю Ірландії відеозйомку поховання у братській могилі, що датується початком березня.

 «Бучанська різанина» дуже вразила Прем’єр-міністра Ірландії, про що він відразу розповів журналістам своєї країни, які донесуть цю інформацію ірландцям.

– Український народ проявив величезну стійкість, – зазначив пан Міхал Мартін і подякував, що йому дали можливість особисто побачити і почути про те, що сталося у Бучі.