Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про відбудову Бучанської громади на світовому форумі у Польщі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Посадовці з Бучі у складі делегації від українських міст на Світовому муніципальному форумі WUF11cities of the future, який триває у місті Катовіце в Польщі презентували нашу громаду, розповіли про наслідки окупації й поспілкувалися з представниками Польщі, Німеччини, Норвегії, Франції щодо допомоги у відбудові зруйнованого рашистами.

Про відбудову Бучанської громади на світовому форумі у Польщі (ФОТО)

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський і заступник Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська на форумі зустрілися з мерами, представниками місцевого самоврядування, регіональної влади, урядовцями та асоціаціями міст Польщі, Німеччини, Норвегії, Франції. Обмінялись ідеями як допомогти українським містам в умовах війни, а також у післявоєнній відбудові.

«Ми прагнемо розповісти про Бучу всьому світові, а також залучити донорів та інвесторів для найшвидшого відновлення нашої громади, – розповів головну мету участі у заході Тарас Шаправський. – Увага до України зараз висока, тому маємо використати цю нагоду для відбудови наших міст та їх розвитку відповідно до кращих світових практик.»

Розповідь і побачене, яких руйнувань та людських жертв зазнала Бучанська громада від російської навали дуже вразила учасників світового форуму.

«То була дуже сумна зустріч. Я в жаху від масштабу руйнувань, загибелі людей, жорстокості та твариннності росіян. Під час Всесвітнього міського форуму у Катовиці ми побачили руйнацію Бучі очима людей, які там мешкають, – написав згодом політик Пьотр Адамчик. – Говорили про міське пекло, що зробили росіяни. Але спершу, як допомогти».

Працівники Бучанської міської ради окреслили потреби, що ми маємо на сьогодні для найшвидшого відновлення інфраструктури, житлових і громадських будівель.

Із зробленого на сьогодні:

  • Задекларували наміри Бучанської громади до відкритої співпраці з європейськими містами та підписання договорів про співпрацю.
  • У планах зустріч з представниками французького бізнесу та іноземних фондів, де будуть переконувати допомагати відбудовувати зруйноване та інвестувати в Бучанську громаду.