Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Спілкувалися про інноваційні методики у відбудові (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні питання відновлення зруйнованого житлового і соціального фонду у Бучанській міській раді обговорили із учасниками коаліції експертів з міського та регіонального планування «Ro3kvit» із Харкова та представниками провідних міжнародних архітектурних бюро.

До зустрічі «за столом» фахівці ознайомилися із містом, подивилися на жахливі наслідки бойових дій, побачили як змінила війна, додавши  у розмірене життя жителів чорних кольорів руйнації і болю.

Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine (Міська коаліція за Україну) бере активну участь у розробці методології для відбудови інфраструктури та урбанізованого середовища України.

До складу Urban Coalition for Ukraine входять архітектор з Нідерландів Фулко Трефферс, який працює в 12N Urban Matters; архітектор, урбаніст, співзасновник Харківської школи архітектури Олег Дроздов; архітекторка, яка здобуває освіту в США Аліса Александрова

12N Urban Matters – це агенція міського планування у Нідерландах, яка шукає зв’язок. Між людиною та будівництвом, між природою та конкретним, між соціальним та економічним, між користувачем та дизайнером.

Урбаністична коаліція проводить власні дослідження та проєктні напрацювання, а також співпрацює з державними органами.

Фахівці «Ro3kvit»  разом з Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком, його заступниками Дмитром Чейчуком та Михайлиною Скорик-Шкарівською, головним архітектором Вадимом Наумовим обговорили можливі шляхи співпраці з нашою громадою в напрямку покращення містопланування.

– Ми готові бути майданчиком для впровадження інноваційних методик у відбудові, – зазначив під час зустрічі Анатолій Федорук.

Експерти ознайомилися з презентацією, де було представлено слайди громади до 24 лютого і вже після окупації. Обговорили масштаби руйнування інфраструктури та плани з її відновлення.

Досягнуто домовленості  про подальші кроки щодо напрацювання ефективних проєктів, які реалізовуватимуться у Бучанській громаді.