Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Магдалена Андерссон: підтримка Швецією України має бути тривалою (ФОТО)

1 хвилина на читання

Прем‘єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон відвідала Бучу, Храм Святого Апостола Андрій Первозванного і місце масового поховання вбитих російськими солдатами місцевих жителів.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про те, як громада пережила окупацію, як російські солдати зруйнували житло та інфраструктуру, як вбивали і катували мирних громадян. Навіть білі пов’язки на одязі у тих, хто вийшов на вулицю чи намагався виїхати, евакуюватися, не зупиняли російських орків – вони все рівно розстріляли багато людей.

Говорили і про створення Меморіального комплексу. Та Анатолій Петрович зауважив, що це буде після війни, а зараз маємо головне завдання – створити належні умови для життя громадян, які втратили власні помешкання. Тож йшла мова про відновлення і перемогу.

При всіх викликах, що маємо, ми щиро віримо у нашу спільну перемогу, перемогу всього цивілізованого світу над тією ордою.

Пані Магдалена Андерссон щиро подякувала, що запросили її, і зазначила, що для неї дуже багато значить те, що вона змогла відвідати, і тепер може звернутися до шведського громадянства і розповісти про звірства російських військових.

Моє завдання – зробити все для того, аби підтримка України була вагомою і тривалою, – заявила прем’єр міністр Швеції на прощання. – Президент Володимир Зеленський говорить, що українці борються не просто за Україну, а за цивілізований світ та демократичні цінності. І це абсолютна правда», – наголосила Магдалена Андерссон.

Бо війна триває за спільні європейські цінності.

Настоятель храму отець Андрій зауважив, що живе молитвами і думками про перемогу і наголосив на важливості підтримки.