Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Рашисти у Бучі підстрелили жінку лише за те, що йшла по воду (ФОТО)

1 хвилина на читання

Це сталося в березні, коли Буча була під окупацією. У двоповерховому будинку на вулиці Водопровідна залишилися (не евакуювалися) жителі 5-ти квартир. Як і інші бучанці, які жили без електроенергії, газу і водопостачання, готували на подвір’ї на імпровізованому мангалі.

Із потерпілими Наталією і Сергієм ми не змогли поспілкуватися, тому що вони зараз перебувають у столичних лікарнях. Та їхній сусід Скидан Ігор Андрійович, що був очевидцем події, поділився цим фактом «рускава міра».

Російські солдати влаштували собі базу в цьому мікрорайоні. Танки і БТР стояли між будинками, у яких жили люди. Тут вони стріляли по Ірпеню і Києву.

Окупанти, що перебували на блок-посту поруч із цим будинком, заборонили місцевим виходити на вулицю, погрожуючи розстрілом. Кілька днів жителі готували на східцевому майданчику. В Ігоря Андрійовича був спирт, тож разом варили на ньому суп, чай. Але скінчилася вода.

Віра, що вони люди, була помилковою

Наталія вирішила піти по воду, сказала: «Жінку вони не чіпатимуть». Щойно вийшла на перехрестя із Садовою, снайпер влучив їй у ногу. Поранена впала. Сусід Сергій пішов її витягувати, й отримав дві кулі в ногу. Люди із двору, що поруч, змогли затягнути поранених до себе. Згодом дідусь Скидан теж попрямував до них. У нього вже не стріляли. На возику поранених перевезли додому.

У Сергія почалися проблеми з ногою – стала чорніти, тож дружина і бабуся-сусідка на возику змогли доставити його до лікарні. Щойно з’явилася можливість, його евакуювали. А Наталія вже дочекалася звільнення Бучі, і лише тоді родичі завезли її в лікарню.