Квітень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Кілька різних команд працювали над відновленням школи № 3 (ФОТО)

1 хвилина на читання
школа 3

У цьому навчально-виховному комплексі під час окупації Бучі розмістилися російські солдати. Із яскравого, комфортного, затишного освітнього закладу приміщення почало нагадувати якусь закинуту брудну будівлю: розбиті вікна, гори різноманітного сміття, побита цифрова техніка…

Таким заклад побачили 2 квітня, коли збройні сили України дозволили зайти і зробити фотографії.

Над відновленням вікон у Бучанському НВК № 3 вже встигла попрацювати компанія  “Будрент групп” під керівництвом Олексія Живило. Тож зараз розбиті рами щільно затягнуті плівкою, щоб вітер із пилом не гуляли шкільними коридорами і класами.

Тепер будівельна компанія ТОВ “Інвестком – М” робить різноманітні заміри і рахує збитки, які нанесли освітньому закладу окупанти. До речі, саме вони здійснювали капітальний ремонт амбулаторії у Ворзелі, який майже завершили. Остаточно доробити не дозволили воєнні дії.

Велика толока від команди «Толока»

Волонтери з Києва декілька годин допомагала наводити лад у навчально-виховному комплексі №3 у Бучі. Дивлячись, як швидко змінюється на краще приміщення і прилегла територію освітнього закладу, керівник відділу освіти Олег Цимбал і директор НВК Людмила Морозенко щиро дякували і раділи приємній чистоті.

«Толока» – назва чату у телеграм-каналі, на який підписані люди, що не бажають стояти осторонь, а намагаються чим можуть допомагати своїй країні. У чаті переважно кияни. У столиці вони робили барикади, аби не впустити ворога. А після закінчення воєнних дій у передмісті, стали виїжджати у звільненні від рашистів населені пункти, аби розчистити, прибрати, тощо.

«Мені дуже хотілося допомагати, – розповідає волонтер Сергій. – Моя сестра знайшла чат волонтерів, які їздять у Бучу, Ірпінь Гостомель і допомагають розбирати завали і прибирати. І я долучився. Крім того, мені здається, що це найкращий антидепресант. І хоч приїжджаєш і бачиш, що все складно, все розбито, спалені домівки…, але ти бачиш людей, які живуть і щось прибирають. І це дає надію, що все буде добре! Ми переможемо!».

Волонтер Ірина розповіла, що бажаючих виїхати і допомогти набагато більше. Реєстрація на виїзд на певну локацію завершується за 15 хвилин, так швидко набирається необхідна кількість волонтерів, а решта, що не встигли, із нетерпінням чекають нових завдань. Ірина сьогодні була в школі разом із сином та невісткою – родинною командою вони допомагали Бучі відновитися.