Січень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У КОДА розповіли про розбудову інфраструктури області у 2021 році

Сьогодні на брифінгу голова Київської облдержадміністрації Василь Володін розповів про проєкти в Україні й, зокрема, на Київщині, які вдалося реалізувати завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” у різних галузях і напрямках.

– Проєкт «Велике будівництво» – це потужний інструмент розбудови інфраструктури України, – підкресли очільник КОДА. – Це дороги та школи, дитячі садки, центри медичної допомоги та спортивні об’єкти. Їх будівництво та реконструкція засновані на спільних принципах: якість, енергоефективність, інклюзивність, націленість на кожного українця як клієнта.

Побудовано та реконструйовано в країні за рік майже 700 об’єктів. На Київщині також відбулося оновлення соціальної інфраструктури: 32 реалізованих проєкти будівництва і 69 активних парків.

Освіта

68 шкіл і 47 дитсадочків в країні оновиои чи збудували у межах програми, з них 5 шкіл і 6 дитсадочків на Київщині. Зокрема, дитячий садок у Синяку Бучанської громади, який днями планується ввести в експлуатацію. У закладі тривають остаточні приготування для цього, вже навіть завезли меблі.

На Київщині тепер 893 дошкільнят і 1995 школярів відвідують оновлені заклади.

«Один з напрямків у «Великого будівництва» – вдосконалення освітньої інфраструктури. Для пристоличного регіону це дуже важливо, тому що населення області швидко збільшується. Минулого року ми працювали над різними проєктами. Також впроваджували заходи з термомодернізації, щоб школи та дитсадки мали можливість економити енергоресурси», – резюмував Василь Володін.

Медична галузь – 61,447 мільйонів гривень

В Україні оновлено та збудовано 237 амбулаторій, 132 приймальні відділення, 33 лікарні у рамках «Великого будівництва» за рік. З них на Київщині реалізовано 14 проєктів медичної інфраструктури.

 «Зокрема, це 6 приймальних відділень та 8 амбулаторій. Загалом на реалізацію даних проєктів було виділено 61,447 мільйонів гривень», – зазначив перший заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

Нагадаємо, що у Бучанській громаді нова Мироцька амбулаторія була  збудована у рамках програми президента.

Із важливого, що громади отримали не лише збудовані чи реконструйовані приміщення медзакладів, а також вони були забезпечені необхідним обладнанням, достатньо дороговартісним: комп’ютерними томографами, сучасними апаратами УЗД, рентгенапаратами. І транспортом, необхідним для своєчасного надання якісних медичних послуг жителям області.

Дорожня інфраструктура

Всі, хто хоч трохи подорожував країною, визнає важливість якісних доріг, без безкінечних ям і вибоїн. Це не лише можливість швидко дістатися до місця призначення, а і безпека на дорозі.

– Лише за 2021 рік відремонтовано понад 5000 державних та 2000 місцевих кілометрів доріг, збудовано 250 мостів, створено понад 100 тисяч робочих міст, – розповів Голова КОДА.

Доповідач акцентував, що це все оновлюється за кошти платників податків, тож ми всі разом будуємо і обов’язково побудуємо Україну.

Також на брифінгу говорили про спортивну інфраструктуру. Нагадаємо, що «Академію спорту» визнали найзнаковішим спортивним об’єктом програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” за 2021 рік.

За півроку спортомплекс прийняв близько 20 спортивних змагань, про що БН розповідав своєму читачеві.