Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Гроші за вакцинацію: як отримати тисячу гривень через Дію – інструкція

1 хвилина на читання

Володимир Зеленський заявив, що українцям, які отримали дві дози щеплення від коронавірусу, виплатять 1 тисячу гривень. Ці гроші можна буде отримати через Дію.

Вже з 13 грудня в Україні запустять бета-тестування послуги. Раніше український президент повідомив про новий стимул громадян до вакцинації. Гроші виплатять усім вакцинованим 2 дозами.

Для отримання послуги українці зможуть отримати відповідні віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат – це карта е-підтримка.

Денис Шмигаль пояснив: “Для того, щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку до “Дії” до 29 грудня цього року”.

Тобто з 19 по 29 грудня можна подати заявку і встигнути отримати тисячу гривень ще в цьому році,
– пояснив прем’єр.

Окрім того, у “Дії” повідомили, що гроші можна витратити протягом 4 місяців з моменту їх зарахування на картку.

У Мінцифри описали механізм отримання грошей

На сайті “Дії” також з’явилась сторінка з інформацією, як саме можна отримати одну тисячу гривень повністю вакцинованим від COVID-19 громадянам.

Сам очільник Мінцифри у телеграмі Михайло Федоров написав у телеграмі, що заявку можна подати у додатку “Дія” “у кілька кліків”, проте за умови, якщо ви громадянин України старше 18 років і у вас є “зелений” сертифікат у додатку “Дія”. Зокрема він описав механізм отримання тисячі:

  • оформити спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків-партнерів;
  • завантажити програму “Дія” та авторизуватись;
  • переконатись, що “зелений” сертифікат є у програмі “Дія”;
  • зайти до розділу “Послуги” та виберати “Підтримка”;
  • вибрати для виплати картку “єПідтримка” та чекати на надходження грошей.

Пілот проекту “єПідтримка” стартує з 13 грудня. Витратити тисячу можна на послуги бізнесу, які найбільше постраждали під час пандемії. Це театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги та квитки на внутрішні рейси,
– пояснив Федоров.

Важливо! У Мінцифри пояснили, що сертифікат із порталу “Дія” чи паперовий від сімейного лікаря не підходять. Проте одержати COVID-сертифікат у програмі “Дія” зараз можна як з ID-картою, так і з паспортом-книжкою.

Якщо немає “Дії”

У Міністерстві цифрової трансформації України планують у третьому кварталі 2022 року запроваджувати інші способи оформлення заявки на виплату в розмірі 1000 грн за повну вакцинацію від COVID-19.