Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про нові площу, концерт-хол і стадіон у Бучі та долю «Ювілейного»

1 хвилина на читання

20 років тому бучанці щиро раділи стадіону «Ювілейний», який чекали не один десяток літ, і Київській площі (про це на той час навіть не мріяли). Та за 20 років світ змінився: сучасні технології вражають не лише дизайном, а і  комфортними можливостями. І Буча змінилася: населення збільшилося, стало більш вимогливим, прагнучим європейських стандартів. У кожній школі з’явилися зручні стадіони, в мікрорайонах – спортивні майданчики.

Те, що Київська площа уже не відповідає вимогам бути центральною площею міста Буча, давно всім зрозуміло, тож бажання влади побудувати нову площу, яка стане сучасним простором для відпочинку, дозвілля і окрасою міста, подобається. І новий стадіон на 5000 місць, який відповідатиме міжнародним стандартам, матиме комфортні роздягальні, душові, теж ніби до душі бучанцям. Але… Чомусь завжди знаходиться причина обуритися і бути проти.

У матеріалі не чутки, а детальне роз’яснення головного архітектора Бучанської громади Вадима Наумова щодо запланованих у майбутньому змін у архітектурі та благоустрою міста.

«Останнім часом окремими депутатами Бучанської міської ради розповсюджується відверто викривлена інформація щодо корегування Генерального плану міста Буча в частині можливого перенесення стадіону «Ювілейний» та розміщення на його місці центральної площі міста.

Хочу зазначити, що зважаючи на розвиток Бучі, зростання чисельності населення і зміну вимог до сучасних спортивних споруд, виникла об’єктивна необхідність як у побудові сучасного громадського простору – центральної площі міста, так і в повноцінному спорткомплексі на 5000 місць, спорудженому по європейських стандартах.

Перед проектувальниками поставлено завдання задовольнити обидві ці потреби, – повідоми керівник відділу містобудування і архітектури Бучанської міської ради.

Площа і концерт-хол

Наразі в Бучі, місті, що виросло з дачного селища, немає повноцінного центру, здатного вмістити одночасно велику кількість людей. Центральна площа з зеленою затишною алеєю, зоною фонтанів, відкритим для творчих ідей амфітеатром, спортивною зоною з окремою територією для скейтерів і роллерів має стати тим рішенням, яке задовольнить мешканців різного віку. Також на цій території планується будівництво концерт-холу, що в комплексі стане центром культурного життя, улюбленим місцем для дозвілля, візитівкою та окрасою нашого міста.

Стадіон міжнародного рівня

Одночасно, враховуючи ту кількість футбольних матчів на міському стадіоні, що проводяться нині, розпочато проектування нового сучасного спорткомплексу в районі вулиці Паркова, який буде відповідати вимогам до проведення футбольних чемпіонатів вищих категорій. Питання демонтажу стадіону «Ювілейний» буде виноситись лише за умови будівництва нового футбольного поля.

Щодо підготовчих будівельних робіт на вулиці Вишневій хочу проінформувати, що це – приватна земельна ділянка, запланована під висотне будівництво багато років тому, на якій будується багатоповерховий комплекс відповідно до нормативів і чинного законодавства. Ця будівельна компанія дійсно готова сприяти у будівництві центральної площі та концерт-холу, тож нині напрацьовується комплексне рішення в рамках проектування по суті нового центру нашого міста».

Громадські обговорення

У Бучаській міській раді проводяться громадські обговорення з питань розгляду матеріалів “ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ М. БУЧА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ”

Строк подання зауважень та пропозицій до 14 грудня 2021 року.

Нагадаємо, Чемпіонат України з баскетболу триває у Бучі (ФОТО) – ГАЗЕТА БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)