Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Керівник УСП Ірина Пасічна про роботу і особисте

1 хвилина на читання

–Ірино Юріївно, структура підрозділу велика, має багато напрямів. Ви у все вникаєте, в курсі кожного питання. Де берете енергію?

– Можливо, вдома. Звичайно, важко, але я маю, слава Богу, гарних помічників. Мій заступник Тетяна Іванівна Дядюра взяла на себе значну частину роботи – Центр надання адміністративних послуг соціального характеру. Так само очільник Центру соціальних служб Лариса Петрівна Федорук. Плідно співпрацюємо з керівниками нових для нас підрозділів, які ввійшли в управління – В’ячеслав В’ячеславович Артюшенко і Ренчка Олена Олександрівна.

–Важко було взяти на себе нові функції?

– Ми раніше вже співпрацювали з цими службами, тому що робота наша була суміжна. Чимало питань стосується і їх, і нас. Наприклад, на їхньому обліку перебувають багатодітні сім’ї чи діти під опікою і піклуванням. То всі державні виплати, які їм передбачено згідно з чинним законодавством, проходять через нашу установу. Я думаю, що об’єднання сприяло  поліпшенню роботи соціальних служб.

– Крім того, управління, разом з усією громадою, мало ще більше об’єднання – територіальну громаду. І до вас долучилися нові співробітники і нові підопічні.

– Так. У 2019-2020 роках, коли до міської територіальної громади було приєднано нові населені пункти, нам вдалося зберегти фахівців, які там працювали. Тепер це вже наші спеціалісти, у яких віддалене робоче місце, де вони приймають документи адміністративних послуг соціального характеру. А раз на тиждень приїжджають до УСП, консультуються, беруть відповідні нормативні документи тощо. У старостинських округах, де не було таких фахівців, працюють адміністратори Бучанської міської ради, яких наділено обов’язками прийому документів наших соціальних послуг і тісно з нами співпрацюють.

Враховуючи, що всі мають доступ до програмного комплексу «Соціальна громада», де всі документи скануються, ми маємо можливість обробляти їх не чекаючи, коли їх привезуть в Бучу.

– Ви крокуєте в ногу з часом і запроваджуєте новації, які поліпшують надання послуг, зокрема комплекс «Електронна черга».

– Так, торік ми запровадили кіоск можливості попереднього запису – електронна черга. Звичайно з допомогою Бучанської міської ради, яка підтримала нашу ініціативу, надала фінансовий ресурс. І ця новація дала змогу оптимізувати керування потоками відвідувачів, зменшити черги в місцях прийому громадян.

Зараз у приміщенні установи відбувається реконструкція вхідної частини адміністративної будівлі з добудовою вхідної групи, де розташовуватиметься Центр надання адміністративних послуг соціального характеру. Тут буде сучасний  прозорий офіс, в якому будуть задіяні, крім наших, фахівці пенсійного фонду. Плануємо також укласти договір про співпрацю з Центром зайнятості, щоб тут також був їхній спеціаліст.

Керівник УСП Ірина Пасічна про роботу і особисте

–Ваша робота – це не лише розрахунки і папери. А в першу чергу спілкування з людьми. І в більшості випадків до вас приходять з проблемами, а відтак не завжди в гарному гуморі. Як з цим справляєтесь?

– Ставимося з розумінням. Ми маємо привітно зустріти людину. Вважаю, що відвідувач, який поспілкувався із будь-яким фахівцем нашої установи, має залишитися задоволеним і отримати всі послуги, які в нашій компетенції, та відповіді на свої запитання. Навіть якщо ми не змогли допомогти, ми зобов’язані роз’яснити, порадити, куди варто звернутися, щоб вирішити питання.

– Ірино Юріївно, ваша посада зобов’язує тримати все на контролі, тож ваш робочий день виходить далеко за межі робочого часу. Тим не менш, ви маєте прекрасну родину, чоловік з розумінням ставиться до вашої зайнятості, виховали двох чудових, успішних доньок. Як вдалося все поєднати?

– Я звикла з відповідальністю ставитися до своєї роботи. І чоловік це відчуває, розуміє і підтримує. Але просить, щоб я себе берегла. Родина мене приймає такою, як я є, і знає, що якщо взялася за роботу, то маю довести її до кінця.