Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Апарати ШВЛ, куплені за кошти Бучанської громади, доставлені у лікарню (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні апарати штучної вентиляції легень, які придбали за фінансування з міського бюджету Бучанської МТГ, передані у інфекційне відділення лікарні, що у Бучі. Відділення заповнене на 100%, і нове обладнання допоможе рятувати життя пацієнтів із COVID-19.

Начальниця відділу охорони здоров’я Бучанської міської ради Лариса Матюшенко зазначила:


– Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію не покращується. Люди  у тяжкому стані продовжують поступати у стаціонари, – повідомила Лариса Анатоліївна. – У Бучі найкраще інфекційне відділення у області. Крім того, у терапевтичному відділенні лікарні також перепрофільовані ліжка для хворих на коронавірус. Але, нажаль, цього замало. Міська рада не може залишатися осторонь таких проблем.


Після отримання нової інформації щодо перебування тяжкохворих пацієнтів у COVID-відділеннях лікарні Бучанський міський голова Анатолій Федорук ініціював придбати ще два апарати штучної вентиляції легень, щоб покращити лікування і врятувати людей.


Рішення виділити із бюджету громади майже 1 млн 700 тисяч гривень на придбання двох апаратів ШВЛ прийняли депутати Бучанської міської ради на позачерговій сесії 3 листопада 2021 року.
Директор КНП «Ірпінська міська лікарня» Антон Довгопол зазначив, що в останні кілька тижнів інфекційне відділення завантажене на 90-100%.


– Якщо звільняються місця, вони відразу заповнюються новими пацієнтами, – розповів керівник лікарні. – Ми маємо зараз 120 ліжок для допомоги пацієнтів з   COVID-19. Обслуговуємо прилеглі території – жителів Бучанського району. Та бувають випадки, що привозять пацієнтів з інших регіонів Київської області.


Очільник медзакладу розповів, що за останній місяць вони додали 12 ліжок, яких зробили 100-відсотково кисневозабезпеченими. Та зараз категорії пацієнтів і перебіг їх захворювань змінився, і гостро стоїть питання у забезпеченні їх апаратами штучної вентиляції легень.


– Приємно, що громада, яка також користується нашими послугами, відреагувала на звернення, – зазначив Антон Довгопол. – Я вдячний відділу охорони здоров’я Бучанської громади і міському голові та міській раді, що оперативно відпрацювали, виділили кошти на сесії і придбали апарати ШВЛ. Ми широко використовуємо обладнання саме цієї фірми в нашому закладі, вони дуже гарно себе зарекомендували.


Директор лікарні акцентував, що їх заклад надає допомогу всім, хто цього потребує.
Нагадаємо, минулого року Бучанська громада активно долучилася до проведення капітального ремонту інфекційного відділенні Ірпінської лікарні, що розташоване на території нашого міста. Також за кошти місцевого бюджету були придбані два апарати ШВЛ, а також міська рада сприяла передачі ще двох апаратів від благодійників.