Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вітали культурних діячів громади з професійним святом (ФОТО)

1 хвилина на читання

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва у Бучанській міській раді привітали співробітників будинків культури і бібліотекарів, артистів і талановитих митців – співробітників відділу культури, національностей і релігій.

Сформовані віками культурні традиції, властиві саме нашому народові образи, вбрання, пісні і танці, мистецькі вироби, мова і написані нею твори вирізняють нас від всіх інших народів світу. І сьогодні свято тих, хто зберігає звичаї і несе накопичений віками культурний скарб нам всім – українцям.

Вручаючи подяки Бучанського міського голови Анатолія Федорука його заступник Сергій Шепетько привітав культурних діячів.

«Ви світло нашого дня. Ви даруєте свою творчість народові. Чудові пісні хорових гуртів, свято танцю хореографічних колективів і не менш значима робота будинків культури, бібліотек, – сказав Сергій Анатолійович. – Ви на передовому фронті, ви обличчя нашої громади, адже саме ви організовуєте і проводите більшість заходів. Завдяки вам про Бучанську громаду говорять не лише в Україні, а і за межами країни – де ваші артисти здобувають переможні місця у конкурсах і фестивалях. Велика дяка вам і побажання ніколи не зупинятися, творчого натхнення».

Керівник відділу Віталій Томнюк зазначив:

– Незважаючи на те, що зараз є складні ситуації в галузі, у громаді, завдячуючи Бучанському міському голові Анатолію Петровичу і міській раді, ми маємо можливості реалізувати свій потенціал. Адже Буча креативна, культурна, мистецька, фестивальна.

Ці люди – Свято, та за їх щирим посмішками ховається важка праця. Влаштувати концерт, фестиваль, виставку, щоб гостю-глядачу сподобалось, написати чи заспівати пісню, вигадати новий сюжет для картини чи роману. Політ творчості цих працівників нескінченний. І ми ніяк не можемо уявити наше життя без їх таланту, який допомагає нам позбутися сірості і туги. Без культури немає нації, без культури немає Життя.

Щирі вітання всім причетним до цих свят.

Сьогодні також вручали подяки від Київської обласної ради, профільного департаменту КОДА.