Осінній пиріг з гарбузом та яблуками від Євгена Клопотенко

Головна кулінарна зірка осені – гарбуз. Він не тільки смакує у складі супів, основних страв та десертів, але й додає щоденному раціону запас вітамінів та мінералів.
Тому готуємо разом з відомим кулінаром Євгеном Клопотенко ідеальний пиріг.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З ГАРБУЗОМ І ЯБЛУКАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ
Для начинки:
- 100 г волоських горіхів
- 2 ст. л. журавлини
- 200 г цукру
- 300 г гарбуза
- 2 яблука
Для тіста:
- 200 г вершкового масла (+ для змащування форми)
- 350 г борошна
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 5 яєць
- 10 г розпушувача
- ½ ч. л. солі
Для соусу з журавлини:
- 380 г журавлини
- 200 г цукру
- 1 гілочка розмарину
Готуємо!
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога з гарбузом і яблуками із журавлиною. Увімкніть духовку, аби вона розігрілася до 180 градусів. Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см.
Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів.
У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука.
Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру.
Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки.
Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм’якшеного вершкового масла.
Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць.
Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану.
Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася.

Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.

Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру.
Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини.
Готувати – це просто!