Готуємо італійську страву – в’ялені томати
2 хв читання
Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів найпростіший рецепт в’ялених томатів.
«У мене в холодильнику завжди є баночка в’ялених томатів, а все тому, що з ними можна швидко приготувати смачну закуску. Найпростіше – брускети з в’яленими томатами або намазку з в’ялених томатів і сиру рікота», – ділиться Євген.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 500 мл готового продукту:
- 1 кг томатів
- 1 ч. л. сухого орегано
- 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику
- 150-200 мл соняшникової або оливкової олії
- сіль морська до смаку
Покроковий рецепт від кулінарного експерта:
1. Візьміть 1 кг томатів, помийте та розріжте вздовж на четвертинки. Виберіть м’якоть із насінням із четвертинок за допомогою чайної ложки.
2. Викладіть четвертинки томатів на деко, застелене пергаментом, верх зрізом. Посипте морською сіллю до смаку й 1 ч. л. сухого орегано. Сушіть у духовці з температурою 70-75 градусів протягом 5-6 годин. Для того щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев’яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.
3. Сухі скибочки в’ялених помідорів складіть у невеликі стерильні баночки.
4. Для аромату додайте 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику. Залийте наповнені в’яленими томатами баночки соняшниковою або оливковою олією, так, щоб вона їх повністю покрила, і закупорте кришками. Зберігайте баночки з в’яленими томатами в холодильнику.

Також можна приготувати смачні та ніжні кабачкові млинці – ГАЗЕТА БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)