Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Подорож на острів Галіндез учнів Бучанської школи №5 разом з полярником Євгеном Прокопчуком

1 хвилина на читання

20 травня, в День вишиванки, учні 4-А класу Бучанської СЗОШ №5 радо зутрічали неймовірного гостя. Це наш земляк, бучанець Євген Прокопчук, який став учасником 25-ї наукової експедиції в Антарктиду на станцію “Академік Вернадський”, що розташована на острові Галіндез. Цієї зустрічі чекали не лише учні, а й вчителі та батьки.

“Вивчати по підручниках на уроках “Людина і світ” Антарктиду, її клімат, неймовірні природні явища, природний світ, а також діяльність наших науковців – це одне. А зустріч з людиною, яка все це бачила на власні очі – це інше. Таке доповнення навчального матеріалу, особливо наприкінці початкової школи, – це масштабне підведення підсумків, поповнення багажу знань учнів новою реалістичною інформацією. Я вдячна батьківському комітету класу та особисто Євгену Прокопчуку за такі ексклюзивні можливості. Такі люди роблять головне – несуть дітям мотивацію та знання” – розповідала класний керівник 4-А класу Лариса Василівна Зацерковна.

Євген Прокопчук завітав до дітей з великим бажанням та ентузіазмом, багато розповідав про все – як складно експедиція діставалась Антарктиди, які труднощі траплялися. Діти отримали вичерпну інформацію про діяльність станції, та дізналися, чому саме в Антарктиді проводяться такі дослідження. Безліч ексклюзивних фото- та відео яскраво доповнювали розповідь полярника.

Особливе враження на учнів справили льодяні печери, тварини Антарктиди, а також природні явища, які можна побачити лише в Антарктиді. Не залишили без емоцій і світлини, де зображені масивні льодовики, а також снігові заноси. Діти безупинно задавали Євгену найрізноманітніші запитання, чим показали велику зацікавленість та вдячність такій людині.

Звісно, колектив школи чекає нових цікавих зустрічей з Євгеном Прокопчуком. А майже всі діти у творі на тему “Мої враження від зустрічі з полярником” написали, що вони мріють побувати в Антарктиді!

Текст: Анна Поплавська