Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанець Андрій Щербаков створив соціальну мережу з аудіопублікаціями

1 хвилина на читання

Андрій Щербаков, учень Бучанської Української гімназії, переміг у всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої Академії наук України зі своєю роботою – соціальною мережею з аудіопублікаціями.

У своєму мотиваційному листі бучанець зазначив:

«З метою стати новатором, та начитавшись багато критики у бік Facebook-у за його незручний інтерфейс, я почав створювати власну соціальну мережу під назвою «SpeechFeed», що у перекладі з дослівної англійської означає «Мовна стрічка». Але, оскільки наявність голосових повідомлень як основної відмінності від інших соцмереж, навряд чи зробить проект популярним, я вирішив додати туди автоматичний переклад у текст, щоб люди із вадами слуху і просто бажаючі саме читати, могли спокійно прочитати пост. Також можливість запису аудіоповідомлень може бути особливо корисною для людей із вадами зору, бо натиснути одну кнопку легше, аніж набирати цілий текст на клавіатурі».

Любов до програмування у хлопця почалась з шостого класу. Він вже  має декілька перемог у всеукраїнському конкурсі «iTalent», 2 місце у міжнародному конкурсі «Google Code-in» від організації, яка займається розробкою ресурсу «Wikipedia»,  у всеукраїнській інтернет-олімпіаді у номінації саме із розробки веб-сайтів.

«У майбутньому я бачу себе людиною, чиє ім’я увійде у список авторів однієї із найвідоміших соціальних мереж світу» -говорить про себе Андрій.

Вітаємо Андрія і його батьків! Маємо надію, що такі талановиті діти прославлять наше місто та нашу країну.