Квітень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Нова амбулаторія на Мельниках відкрита! (ФОТО)

1 хвилина на читання

Бучанська громада святкує чергове важливе новосілля: сьогодні почала працювати амбулаторія загальної практики сімейної медицини № 5, за адресою вул. Катерини Білокур 1-А (район Мельники).

Головний лікар Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Джам мріє, що медзаклади мають бути у кожному населеному пункті територіальної громади і кожному мікрорайоні міста. І з колегами робить все, щоб мрії втілити у життя. Тим паче має повну підтримку зі сторони Бучанського міського голови Анатолія Федорука, депутатського корпусу і народної депутатки по округу 96 Ольги Василевської-Смаглюк, які докладають максимум зусиль, аби постійно оновлювалася матеріальна база соціальної сфери, а  особливо медичної галузі.

Приміщення вражає сучасним дизайном, простором, яскравістю, оснащене необхідним медичним обладнанням. Тут відразу відчуваєш, що лікарям, медсестрам, лаборантам буде зручно працювати, а жителям Мельників – отримувати медичні послуги

– Рік ознаменувався парадом медичних закладів, адже нещодавно ми відкрили амбулаторію у Мироцькому, – зазначив Анатолій Федорук. – Маємо схвалену міською радою програму розвитку напрямку охорони здоров’я і маємо план дій.

У кожному мікрорайоні нашої громади базові медичні заклади будуть реалізовані для того, щоб послуга надавалася безпосередньо там, де проживають громадяни.

Нардепка Ольга Василевська-Смаглюк насамперед подякувала медикам за їх звитяжну працю і низько вклонилася. Вона зазначила, що нова амбулаторія дружня і затишна не лише для медиків, а створює позитивну атмосферу, якої зараз, у часи пандемії, дуже не вистачає:

– Тут відчувається дух того, що ми переможемо!

Головний лікар центру ПМСД Оксана Джам відмітила, що у Бучанської громади є правильний пріоритет – мережа первинки розвивається.

– Наш колектив щиро вдячний усім, хто працював над цим проєктом! Сучасна медицина та висока якість надання медичних послуг – наша спільна мета.

Від наступного понеділка більше шести тисяч громадян будуть обслуговуватися у амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 5. Для них працюватимуть три лікаря: лікар-педіатр, лікар-терапевт та сімейний лікар.

Завідувач нової амбулаторії Світлана Бойко отримала символічний ключ від нового приміщення і пообіцяла, що колектив буде надавати якісну медичну допомогу.

Бучанський міський голова також розповів, що сучасні медичні заклади запланували відкрити у кожному мікрорайоні міста, Бабинецькому та Синяківському старостинських округах.

– Дякую будівельникам за створені відмінні умови для роботи медичного персоналу, депутатам – за лобіювання медичних питань. Продовжуємо і надалі розбудовувати медичну галузь, аби вже за два роки мати сучасну мережу, і кожен житель мав змогу отримати комфортні і зручні послуги, – підкреслив Анатолій Федорук.

Нагадаємо, у минулому році була відкрито нову сучасну амбулаторію у Луб’янці, тиждень тому – у Мироцькому.