Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Мироцькому відкриття – нова амбулаторія (ФОТО)

1 хвилина на читання

Свято у одному із сіл Бучанської громади – радість всій дружній родині: сучасно обладнана нова будівля амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Мироцькому урочисто відкрила свої двері. Символічний ключ від приміщення передав завідувачу амбулаторією голова Київської обласної держадміністрації Василь Володін.

Востаннє у селі відкривали медзаклад більше 60 років тому, тож подія довгоочікувана, на яку прийшли староста Олександр Деревинський, депутати, жителі села. Тим паче місцеві медики надають послуги не лише жителям Мироцького, а і сусідніх населених пунктів – більше 1800 декларацій заключено із сімейним лікарем.

На велику подію завітали почесні гості: голова Київської обласної держадміністрації Василь Володін, голова Бучанської районної держадміністрації Микола Ляшенко, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, старости населених пунктів Бучанської громади, співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Анатолій Федорук, вітаючи жителів Мироцького із відкриттям, сказав:

– За рік, що ми спільно прожили в об’єднаній громаді, бачимо великий поступ: нова якісна дорога, введення в експлуатацію амбулаторії. І це завдяки співпраці органів державної, обласної влади і місцевого самоврядування. – І додав Анатолій Петрович: – У громаді медична галузь і надалі залишатиметься у пріоритеті. Маємо амбітні плани збудувати і відремонтувати приміщення медичних закладів і у інших населених пунктах тергромади.

Василь Володін зазначив, що це досить приємна подія. Адже такі об’єкти є вкрай необхідними. Відтепер місцеві жителі зможуть відразу отримати меддопомогу і не запускати хворобу

– Головне, що тут є укомплектований штат лікарів, – сказав Василь Геннадійович. – Це нова будівля, оснащена сучасним обладнанням, має приміщення для проживання лікаря та всі можливості надавати якісні медичні послуги.

А новопризначений очільник Бучанської райадміністрації Микола Ляшенко повідомив, що це – важливий крок: відтепер лікар, який живе у селі, може відразу надати допомогу на місці.

Із словами вдячності від імені селян виступила Надія Клименко, голова ради ветеранів Мироцького.

Нагадаємо, минолого року нова амбулаторія була відкрита у Луб’янці Бучанської МТГ.