Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Перші бажаючі у громаді щеплені від COVID-19 (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні у Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочали вакцинувати від коронавірусної інфекції. Журналісти БН спостерігали за перебігом події.

За записом – тридцять осіб, серед яких, як і розповідав Бучанський міський голова Анатолій Федорук, в першу чергу медичні працівники, люди похилого віку і співробітники соціальної сфери.

Першими показали всім приклад і вакцинувалися заступник головного лікаря центру ПМСД Жанна Лінчук і керівник відділу охорони здоров’я Бучанської міської ради Лариса Матюшенко.

Розпочинається процедура із реєстрації, перевірки документів, і заповнення анкети. Потім пацієнта оглядає лікар: вимірюють температуру, слухає, дивиться горло і дає (або ні) дозвіл на вакцинування. Медсестра робить щеплення. Все це забирає лише декілька хвилин. Та згодом лікарі просять пацієнта зачекати 30 хвилин у приміщенні амбулаторії, аби мати змогу спостерігати за вакцинованим.

Заступник головного лікаря Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги (БЦПМСД) Жанна Лінчук зізналася, що майже нічого не відчула, почувається добре. І розповіла нам, що вакцина – AstraZeneca.

– Вакцину отримали у кількості 150 доз і сьогодні розпочали щеплення. Зараз ми плануємо щоденно вакцинувати не менше 30 осіб, – розповіла Жанна Володимирівна. – Як прописано у розробленній дорожній карті, в першу чергу будуть вакцинуватися медичні працівники як нашого центру, так і ті, що знаходяться у нашій громаді й виявили бажання вакцинуватися у нас, а також наші пацієнти. У першу чергу літні люди старше 80 років.

До речі, лікарі, медичні сестри БЦПМСД пройшли спеціалізоване навчання по проведенню вакцинації від коронавірусної інфекції і отримали сертифікати.

Також сьогодні отримали щеплення вчитель-викладач Інна і її мама Ніна Миколаївна – медичний працівник. Вони розповіли, що записалися десь три тижні тому через сімейного лікаря.

– Ми всі літом перехворіли на COVID-19. Деякий час був імунітет, але зараз…, – розповідає Інна. – Я працюю із великою кількістю дітей,  тому вважаю за свій обов’язок вакцинуватися, щоб вберегти дітей.

А Ніна Миколаївна зізналася, що дуже тяжко перенесла коронавірусну хворобу, була висока температура, яку не можна збити, боліло все тіло.

– Перехворіла і знаю, що це таке. А зараз хворіють у більш тяжкій формі, багато пацієнтів потрапляють на стаціонарне лікування. Тож хочу бути щеплена, – роз’яснила жінка.

Як потрапити на вакцинацію

– Всім, хто бажає зробити щеплення від COVID-19, необхідно записатися у лист очікування на вакцинацію, – нагадує Жанна Лінчук. – Оператор кол-центру складе список, і згодом з вами зв’яжуться телефоном, запропонують день і час, коли вам буде зроблено вакцинацію.

Записатися на щеплення:

  • за номером телефону 067 587 73 81.
  • за допомогою свого сімейного лікаря, з яким укладено декларацію,
  • через google опитувальник.