Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

“Альянс краси” – один із лідерів на ринку косметики в Україні (ФОТО)

1 хвилина на читання

 «Альянс краси» – це українська компанія, виробничі потужності якої розташовані в селі Синяк Бучанської громади. Понад 20 років вона займається виготовленням якісної косметичної продукції, засобів гігієни, миючих засобів, антисептиків. Зараз є одним із лідерів на ринку косметики в Україні, експортує продукцію в Європу, країни СНД.

Історія цього бізнесу розпочалась ще в далекі 90-ті. Тоді Вадим Геращенко, нині власник ТОВ «Фармацевтичний науково-дослідний центр «Альянс краси», займався імпортом косметики. А вже у 2000-му бізнесмен вирішив створити власне виробництво. У 2007-му на місці старого консервного заводу на Київщині виросли виробничі потужності товариства.

Продукція європейського рівня

На виробництві «Альянс краси» впроваджено міжнародну систему управління якістю GMP 22716, діє сертифікат ISO 90001 і CERTIFICATE EN ISO 22716: 2009. Компанія пройшла сертифікацію Центру екологічних сертифікацій та маркування «Жива планета» – оцінка продукції на відповідність екологічним критеріям.

Технолог «Альянсу краси» Ярослав Лещенко розповідає, що на початку 2021 року в Україні було прийнято технологічний регламент, за яким зобов’язують усі аналогічні підприємства в державі так само сертифікувати виробництво.

А «Альянс краси» вже давно працює за європейськими критеріями якості і виробляє дійсно чудову продукцію. Щороку ми проходимо сертифікацію та аудит, чим і доводимо високий рівень якості.

Їхня технологія виготовлення  сьогодні дає змогу випускати понад 600 позицій на замовлення фірм і торгових мереж, які зацікавлені в розширенні асортименту під власними торговими марками.

Виробництво

Сьогодні «Альянс краси» може похизуватися потужними ресурсами:

  • більше ніж 300 фахівців;
  • власне виробництво косметичних засобів;
  • науково-дослідна лабораторія;
  • мікробіологічна лабораторія;
  • власна дизайн-студія;
  • дистриб’юторська мережа по всій Україні.

Ярослав Лещенко розповідає, що компанія використовує на виробництві сировину світових брендів з Німеччини, Швейцарії, США, Японії, Франції та інших. Майже всю рослинну сировину, тобто екстракти, закуповують у вітчизняного виробника.

Прострочену чи несвіжу сировину утилізують. На сьогодні «Альянс краси» має договір з компанією, яка переробляє такі відходи, що дуже важливо для захисту довкілля.

Ступені контролю за продукцією

Їх в «Альянсу краси» дуже багато. І розпочинається все із входу на підприємство. Ретельно вимиті руки у всіх працівників і відвідувачів, халати, бахили, шапочки. Під час виробництва контролюють всю сировину і чистоту ємностей до кінцевого продукту: хімічний та мікробілогічний склад, фізичний вигляд, колір, вагу, термін придатності. Все це на кожному етапі виготовлення обов’язково звіряється із зразками. І, що важливо, перевірити якість кожної випущеної партії можливо до кінцевого терміну придатності. Адже весь цей час у виробника зберігається так званий арбітражний зразок – три примірники продукції. Тож компанія, а разом з нею і клієнт, що придбав товар, у разі необхідності зможуть простежити, коли і чому продукт зазнав небажаних змін.

Як організовано виробництво

Цех виготовлення косметичних засобів налічує шість реакторів,саме у яких і варять продукцію: це реактор з пінними миючими засобами, з кремовими емульсіями,  реактор для зубних паст та інших виробів. Під час виробництва у компанії використовують лише очищену воду. Для цього в цеху встановлено професійне обладнання.

Нещодавно закупили автоматичну лінію для фасування виробів продуктивністю чотири тонни за годину. Таких ліній у компанії дві, інші лінії механічні, на яких працюють переважно місцеві жителі. Про працівників теж піклуються: на виробництві встановили сучасну вентиляційну систему. А на роботу співробітників привозить власний автобус.

Наразі компанія випускає від одного до півтора мільйона одиниць продукції на місяць. До речі, для фасування продукту має власну тару, яку видувають у своєму цеху.

Якість і ще раз якість

У розробці нових продуктів обов’язково беруть участь лікарі – дерматолог, офтальмолог, токсиколог. Паралельно з ними працюють парфумери, хіміки, мікробіологи, дизайнери. Тільки після тестування продукти потрапляють на полиці магазинів.

Допомога

Коли почалась пандемія коронавірусу, керівництво вирішило надати кошти на соціальну допомогу. На ці гроші було випущено 5 тисяч антисептичних гігієнічних гелів для рук, які доставили в амбулаторії різних сіл Київської області. Зокрема в медичні заклади Бучанської громади.

Також компанія виділила 1,5 млн гривень для забезпечення антисептичними засобами усіх шкіл Бучанської ОТГ.

Звичайно, ця історія не була б такою успішною, якби не генератор всіх ідей та головний рушійний механізм компанії – засновник та власник ТОВ «Фармацевтичний науково-дослідний центр «Альянс краси» Вадим Геращенко. На виробництві нам розповіли, що директор живе своєю роботою, генерує ідеї, контролює, весь час вчиться нового і працює.  Саме тому підприємство щороку підтверджує статус однієї з найкращих компаній України. Знайомство зблизька із Вадимом Геращенко згодом на сайті.

газета «Бучанські новини» № 4, 2021.

Нагадаємо, БН розповідали про магазин домашніх напівфабрикатів «Галя Балувана» – смачна та корисна їжа без турбот!