Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Інфекційна безпека – епідемічне благополуччя в медзакладі

1 хвилина на читання
медики лікарі

Головний лікар Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Джам розповіла, що у їх медичному закладі впроваджують програму з інфекційного контролю – створення безпечного середовища як для пацієнтів, так і для медиків.

У планах центру ПМСД за три роки отримати найвищий рівень інфекційної безпеки.

Зараз як ніколи ми всі розуміємо проблему можливості зараження інфекцією і необхідності від неї вберегтися. Адже до відомих і звичних нам туберкульозу, ВІЛ, гепатит тощо цього року додалася і абсолютно змінила наше життя коронавірусна інфекція COVID-19.

І надважливо, що лікарі нашої первинки вводять важливі зміни. Для ефективної роботи у цьому напрямку вони вступили у партнерські стосунки з національною командою інфекційного контролю NEGIC.

– Інфекційний контроль – це комплекс заходів, який дасть можливість зменшити інфікування будь-якими інфекціями як відвідувачів закладу, так і тих людей, що там працюють, – роз’яснила лікар-епідоміолог, пульманолог, експерт NEGIC Анна Анікєєва.

Оксана Іванівна роз’яснила нам, що коли в Україні стартувала реформа, і вони підписали договори із Національною службою здоров’я України, перед ними постало питання розроблення і впровадження програми з інфекційного контролю.

– Це, свого роду, створення безпечного середовища для медичних працівників і пацієнтів – безпека із захист від інфекційних агенцій, – розповідає головний лікар.

Для початку Бучанський центр ПМСД за допомогою Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC провів аудит медичних закладів центру, що дав оцінку «базовий рівень».

Сьогодні відбулися практичні навчання із працівниками підрозділів центру ПМСД.

– Очікуємо, що наші працівники отримають багаж знань, які будуть використовувати на початку впровадження санкцій контролю, – сказала Оксана Джам. – Я бачила медичні заклади із середнім і високим рівнем, які допомогла їм впровадити експертна команда NEGIC. Як керівник, я бажаю, щоб у нашому закладі було саме так, щоб ми були дієвими і безпечними для всіх.