Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Володимир Ігуменцев: “Почати займатися спортом не пізно і після 50 років”

1 хвилина на читання

Ні для кого не секрет, що спорт корисний для здоров’я. Про це свідчать результати досліджень учених у багатьох країнах світу.

Володимир Ігуменцев із Бучі довів, що почати реалізовувати мрію юності ніколи не пізно.

– Розкажіть, як ви стали учнем школи «Фінікс Карате-до Кіокушинкай».

– Почну з того, що, мабуть, це втілення моєї мрії. Річ у тому, що в 90-х роках нам заборонялося займатися бойовими мистецтвами, і ми робили це підпільно. Тобто цей потяг, саме до такого виду спорту, я мав ще в юності.

Уже у 52 роки  дізнався про тандем двох тренерів – Тетяни та її чоловіка Юрія. (Читайте про школу «Фінікс Карате-до Кіокушинкай» за посиланням) Тетяна знає все про карате до деталей і викладає основу на дуже високому рівні. А Юрій уже більше готує бійців до змагань. 

Володимир ділиться своєю великою радістю, що потрапив на заняття саме до них.

– Хотів би відзначити дуже дружню і сімейну атмосферу на тренуваннях. Це надихає та дає заряд енергії.

– Що вас стимулює не залишати тренування?

– Дуже мотивує молодь, яка не дає здатися. Шкода, що зараз юне покоління менше займається спортом. Більшість молоді в комп’ютерах, проте у нас в школі дуже сильні учні, які виступають на змаганнях чи тренуються виключно для себе. Я задоволений, що знайомий з ними.

Володимир розповідає, що часто помічає, як спортсмени їхнього клубу незалежно від віку з легкістю відкладають мобільні телефони і повністю віддаються спорту.

– Карате – це історія не тільки про фізичне виховання, це робота над своїм внутрішнім світом. Концентрація уваги над найголовнішим у житті без всіляких подразників. Спочатку ця робота буде важкою. Доведеться боротися зі спокусою не піти на тренування. Але через деякий час ви з подивом помітите, що у вас не виникає запитання — йти чи не йти. І це буде ваша перша перемога на спортивному шляху.

На думку фахівців ніколи не пізно змінити свій спосіб життя і підвищити фізичну активність. Навантаження завжди будуть корисні для роботи серця, а будь-які вправи позитивно позначаться на якості життя.