Рецепт: панкейки з вівсяної муки з гарбузом
1 хв читання
Один з важливих ключових моментів в процесі приготування панкейків – відсутність жиру. Ні, звичайно трохи рослинного масла ми додаємо в тісто, але печуться вони на сухій сковороді. В сезон гарбуза, радимо вам додати в тісто гарбузове пюре. І краще заміники пшеничне борошно на вівсяне. Панкейки з вівсяної муки виходять ще більш пишними і повітряними.
Складові:
- Гарбузове пюре – 100 г;
- Молоко – 100 мл;
- Яйце – 1 шт;
- Сіль – щіпка;
- Підсолоджувач – за смаком;
- Вівсяне борошно – 100 г;
- Рослинна олія без запаху – 1 ч.л;
- Розпушувач – ¼ ч.л.
Сирий гарбуз очищуємо, складаємо в сотейник, додаємо трохи водички і тушкуємо під кришкою до готовності гарбуза. Далі шматочки гарбуза перетворюємо на пюре.
Гарбузове пюре, яйця і підсолоджувач, радимо використати-мед, змішуємо в одній ємності і злегка збиваємо вінчиком або міксером. Додаємо молоко кімнатної температури і ще раз перемішуємо.
Вівсяну муку ми приготуємо самі, для цього в кавомолці подрібнюємо вівсяну крупу до стану борошна грубого помелу. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо до рідких інгредієнтів.
На середній вогонь ставимо сковороду і викладаємо по столовій ложці тіста. Кількість тіста можете брати з урахуванням ваших уподобань щодо розміру млинчика. Обсмажуємо панкейки з двох сторін до золотистого кольору.
Готові панкейкі подаємо ще теплими з джемом або варенням. Смачного!