Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Рецепт: панкейки з вівсяної муки з гарбузом

1 хвилина на читання

Один з важливих ключових моментів в процесі приготування панкейків – відсутність жиру. Ні, звичайно трохи рослинного масла ми додаємо в тісто, але печуться вони на сухій сковороді. В сезон гарбуза, радимо вам додати в тісто гарбузове пюре. І краще заміники пшеничне борошно на вівсяне. Панкейки з вівсяної муки виходять ще більш пишними і повітряними.

Складові:

  • Гарбузове пюре – 100 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль – щіпка;
  • Підсолоджувач – за смаком;
  • Вівсяне борошно – 100 г;
  • Рослинна олія без запаху – 1 ч.л;
  • Розпушувач – ¼ ч.л.

Сирий гарбуз очищуємо, складаємо в сотейник, додаємо трохи водички і тушкуємо під кришкою до готовності гарбуза. Далі шматочки гарбуза перетворюємо на пюре.

Гарбузове пюре, яйця і підсолоджувач, радимо використати-мед, змішуємо в одній ємності і злегка збиваємо вінчиком або міксером. Додаємо молоко кімнатної температури і ще раз перемішуємо.

Вівсяну муку ми приготуємо самі, для цього в кавомолці подрібнюємо вівсяну крупу до стану борошна грубого помелу. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо до рідких інгредієнтів.

На середній вогонь ставимо сковороду і викладаємо по столовій ложці тіста. Кількість тіста можете брати з урахуванням ваших уподобань щодо розміру млинчика. Обсмажуємо панкейки з двох сторін до золотистого кольору.

Готові панкейкі подаємо ще теплими з джемом або варенням. Смачного!