Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські лікарі про продукти, які зарядять енергією

1 хвилина на читання

Лікарі Бучанськогр центру первинної медико-санітарної допомоги розповіли про продукти-батарейки, які зарядять вас енергією:

  1. Червоне м’ясо
    Воно багате на вітамін В, кератин та цинк. Особливо корисне м’ясо телятини та яловичини, воно сприяє акумуляції кисню в крові. Для того, щоб м’ясо добре засвоїлось краще утримуватись від приготування м’яса з картоплею, кашею та хлібом, м’ясо потрібно вживати з овочами.
  2. Морепродукти
    Багаті вітаміном В12, який є природним енергетиком.
    Наприклад, лосось є джерелом жирних кислот омега-3, містить багато білка, вітаміну B6, ніацину і рибофлавіну, завдяки яким їжа перетворюється в енергію.
  3. Яйця
    Містять вітаміни групи В та амінокислоту лейцин. Високоякісний білок, що міститься в яйцях, не тільки дає відчуття ситності, а й служить джерелом енергії та підвищує витривалість.
  4. Банани
    У бананах багато фруктози, а також є клітковина, яка допомагає раціонально використовувати енергію вуглеводів. Банани це чудовий перекус під час робочого дня, до того ж їх можна їсти “до” та “після” фізичних навантажень.
  5. Насіння гарбуза
    Містить величезну кількість аргініну. В організмі ця амінокислота сприяє розширенню судин, покращує потік крові, що служить профілактикою гіпертонічної хвороби.
    Не зважаючи на високу калорійність насіння, в них міститься багато білка, який легко засвоюється організмом і нормалізує рівень цукру в крові.
  6. Шпинат
    Має низький вміст калорій та дуже високий вміст вітамінів, мінералів. У шпинаті високий вміст заліза, калію і магнію. Магній відіграє найважливішу роль в підвищенні рівня енергії і правильного травлення, а його нестача призводить до депресії, швидкої стомлюваності та втрати апетиту.