Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Для освітян Бучанської громади провели курс з надання першої медичної допомоги

1 хвилина на читання

Чи знаєте ви, як розпізнати загрозливі для життя стани? Коли і як викликати швидку? Як надати допомогу оточуючим якщо комусь стало зле? Чи знаєте ви, що вже через 5 хвилин шанси повернути людину до життя різко падають після зупинки серця?

Відділ освіти Бучанської міської ради на базі у Пластового центру провів навчально -методичний захід на тему: «Базова підтримка життя та надання домедичної допомоги при невідкладних станах» для учителів захисту України, педагогів- організаторів, керівників роїв військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)вчителів шкіл Бучанської ОТГ.

Руслан Трегуб, Начальник Центру військово-патріотичного виховання Обухівської міської ради розповів :

– Життя та здоров’я людини часто залежить від того, як швидко після нещасного випадку була надана допомога і наскільки кваліфікованою вона була. Отже, сьогодні ми провели курс базово – реанімаційних заходів.

Організатори демонстраційного курсу показали як правильно виконувати усі пункти надання допомоги на тренажерному манекені людини.

Завідувач центру національно-патріотичного виховання та спортивної роботи Бучанського відділу освіти Віталій Іносов розповів, що такий курс проводиться у Бучанській ОТГ вперше і вони сподіваються на подальшу співпрацю.

На заняттях присутні  також дізналися про роль і обов’язки рятувальника, виклик екстрених служб; юридичні аспекти надання першої допомоги; огляд місця події і обстеження потерпілого; дії при порушенні прохідності дихальних шляхів та проведення серцево-легеневої реанімації.