Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Суботній ранок – смакота на столі

1 хвилина на читання


Запечені літні овочі під сирною скоринкою

Це проста, малокалорійна і смачна страва, яка не вимагає багато часу для приготування. А запашна заправка додасть пікантності сезонним овочам.


Інгредієнти:
1 солодкий перець
1 баклажан
1 кабачок
200 г печериць
2 червоні солодкі цибулини
100 г твердого сиру
Для заправки:
2 зубчики часнику
50 мл оливкової олії
30 мл оцту
1 ч.л. меду
1 ч.л. гірчиці

Спосіб приготування:

Овочі помити. Перець порізати великими смужками, баклажан і кабачок – брусочками, невеликі шампіньйони розрізати навпіл, великі – на четвертинки, цибулю порізати великими шматками.
Приготувати заправку. Для цього в невеликій мисці змішати всі рідкі інгредієнти, видавити часник.
Овочі викласти у великий жаротривкий посуд, посолити за смаком і полити заправкою, перемішати.
Духовку розігріти до 220 °С. Поставити форму з овочами в духовку і випікати приблизно 20 хвилин. Овочі повинні стати м’якими.
Після цього дістати, посипати тертим сиром і випікати ще 20-25 хвилин, до рум’яного кольору.

Подавати страву гарячою, за бажанням додавши порізані помідори чері.