Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанській українській гімназії вручили сертифікат «Зелений клас»

1 хвилина на читання

Передував цій радісній події комплексний екологічний аудит, за який заклад отримав оцінку «Відмінно» – перший зі всіх в Україні.

Урочисте вручення сертифікату директору гімназії Ларисі Сторожик відбулося у присутності заступника міністра освіти та науки Артура  Селецького та заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця.

Така відзнака нового бучанського закладу можна сказати закономірна, адже будівництво відбувалося за сучасними нормами, при цьому використовувалися екологічно сертифіковані будматеріали.

На даху встановлені 8 сонячних панелей, сама будівля – тепло, еко- і енергоефективна, впроваджена якісна вентиляція. У класах – ергономічні парти та стільці, які можна регулювати під кожного учня.

Ці зручності доповнює інноваційна, інформаційно-комунікаційна програма навчання, яка направлена на розвиток у дитині розуміння збереження екології та необхідності здорового способу життя.

Сьогоднішні гості гімназії оглянули приміщення – просторі коридори із інформаційними табличками та шафами для кожного учня, світлі класи, спортивну залу, ліфт і їдальню, а також територію навколо закладу: дитячі та спортивні майданчики і стадіон, на якому проводили урок фізкультури.

Сертифікація відбувалась згідно вимог міжнародного стандарту ISO 14024 експертною комісією до складу якої входили міжнародні аудитори, – повідомляє пресцентр Бучанської міської ради.

Процедура оцінки відповідності стандарту «Зелений клас» проводилась шляхом документального аудиту і аудиту на місці Органом з оцінки відповідності “Центр екологічної сертифікації і маркування”, який має національну акредитацію і міжнародне визнання. Така

Підтримка відповідності буде перевірятися шляхом щорічного наглядання за об’єктом сертифікації.